Ελληνορωμαϊκά!

Δευτέρα 5 Ιουνίου 2023

"ένα παράξενο καλοκαίρι με συγκοινωνούντα δοχεία όχι νερού αλλά φωτιάς "


φώτο fb


Ξεκινούμε από Βόρεια 
ΒΑΛΤΙΚΗ
Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα ότι ξεκίνησε ναυτικά γυμνάσια στη Βαλτική θάλασσα, μία ημέρα αφού οι χώρες μέλη του ΝΑΤΟ άρχισαν τις ετήσιες στρατιωτικές τους ασκήσεις στην ίδια περιοχή.

Στα γυμνάσια του ΝΑΤΟ συμμετέχουν 6.000 μέλη των ενόπλων δυνάμεων, 50 πλοία και περισσότερα από 45 αεροσκάφη, όπως ανακοίνωσε το πολεμικό ναυτικό των ΗΠΑ. Επίσης αυτή είναι η πρώτη φορά που η Φινλανδία συμμετέχει ως μέλος της Συμμαχίας

Πάμε ΟΥΚΡΑΝΙΑ -ΡΩΣΙΑ

CNN: Η Ουκρανία στρατολογεί πράκτορες εντός της Ρωσίας για να πραγματοποιήσουν επιθέσεις σε συγκεντρώσεις
Αποκάλυψη CNN: Η Ουκρανία πίσω από την επίθεση με drones στο Κρεμλίνο -Έχει τοποθετήσει σαμποτέρ σε όλη τη Ρωσία.
Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν στο CNN πως πιστεύουν ότι αυτοί οι φιλοουκρανοί πράκτορες εντός της Ρωσίας πραγματοποίησαν την επίθεση με drone στο Κρεμλίνο στις αρχές Μαΐου, εκτοξεύοντας drones από το εσωτερικό της Ρωσίας και όχι από την Ουκρανία..
CNN: Οι μυστηριώδεις εκρήξεις και οι επιθέσεις στη Ρωσία θα συνεχιστούν, λέει η Ουκρανία.


Κατεβαίνουμε ΒΑΛΚΑΝΙΑ
Τούρκοι στρατιώτες έφτασαν σήμερα στο Κόσοβο προκειμένου να ενισχύσουν την πολυεθνική ειρηνευτική δύναμη KFOR, μετά τις συγκρούσεις με Σέρβους διαδηλωτές, κατά τις οποίες τραυματίστηκαν περίπου 30 μέλη της, ανακοίνωσε το ΝΑΤΟ.
Περίπου 500 Τούρκοι στρατιώτες αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος αυτών των ενισχύσεων και «θα αναπτυχθούν στο Κόσοβο για όσο διάστημα χρειαστεί», διευκρίνισε η Συμμαχία.

Πάμε στην βιβλική θέση του Παραδείσου
ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑ

Καθώς η Τεχεράνη αυξάνει σημαντικά τα αποθέματα εμπλουτισμένου ουρανίου, παρότι αρνείται κατηγορηματικά ότι φιλοδοξεί να αποκτήσει πυρηνική βόμβα, η ισραηλινή κυβέρνηση απειλεί με προληπτικά στρατιωτικά πλήγματα στο Ιράν εφόσον αποτύχει η διεθνής διπλωματία.
Οπρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου επανέφερε χθες Κυριακή στο προσκήνιο τις απειλές για «προληπτικά πλήγματα» σε πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν, κατά τη σύγκληση «πολεμικού συμβουλίου» στο υπόγειο κέντρο επιχειρήσεων του ισραηλινού στρατού στο Τελ Αβίβ, με αντικείμενο την ευρείας κλίμακας στρατιωτική άσκηση που έχει την κωδική ονομασία «Firm Hand».

Ξανά ανεβαίνουμε στο ΑΙΓΑΙΟ και τα ΣΤΕΝΑ
ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ ΚΑΘΟΤΙ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΑΥΤΌ ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ Η ΑΡΧΗ ΤΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΟΝΟΥΝΤΩΝ ΔΟΧΕΙΩΝ 
ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΟΙ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΕΝΩΠΙΟΝ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΔΥΝΑΜΕΘΑ ΝΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΛΆΒΟΥΜΕ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥΣ- ΥΠΟΜΟΝΗ
ΣΤΩΜΕΝ καλώς