Ελληνορωμαϊκά!

Δευτέρα 26 Ιουνίου 2023

Στην θέση του Βρούτου ο Πριγκοζίν και στην θέση του Καίσαρα ο Πούτιν.

ΡΩΣΙΑ - σαν να ζούμε στα χρόνια των Ρωμαίων όταν επαναστατούσσν για να ρίξουν τους αυτοκράτορες στην Ρώμη

Στην θέση του Βρούτου ο Πριγκοζίν και στην θέση του Καίσαρα ο Πούτιν.
«Κι εσύ, τέκνον Βρούτε;» -«Tu quoque, fili!» (15 Μαρτίου, 44 π.Χ.) 
Ευτυχώς που δεν λειτούργησε το σενάριο αλλά ο πρόεδρος Πούτιν μετράει μπροστά του μέρες αστάθειας και αμφισβήτησης πλέον από το ίδιο του στράτευμα...
Τα άλλα θα τα δούμε τον επόμενο καιρό, όπως επισημάναμε βλ.

«Μια ένοπλη εξέγερση θα είχε κατασταλεί σε κάθε περίπτωση», τόνισε ο αρχηγός του ρωσικού κράτους
Σε διάγγελμα προς τον ρωσικό λαό μετά τα όσα συνέβησαν με την απόπειρα πραξικοπήματος εναντίον του προχώρησε ο πρόεδρος της Ρωσίας, Vladimir Putin.
Ειδικότερα, όπως είπε, στους μαχητές της Wagner προτάθηκε ή να υπογράψουν συμβόλαιο με το Υπουργείο Άμυνας ή να επιστρέψουν στην πατρίδα τους ή να πάνε στη Λευκορωσία:
«Ευχαριστώ εκείνους τους στρατιώτες και τους διοικητές της ομάδας Wagner που πήραν τη μόνη σωστή απόφαση - δεν διέπραξαν αδελφοκτόνο αιματοχυσία, σταμάτησαν την τελευταία ώρα.
Σήμερα έχετε την ευκαιρία να συνεχίσετε να υπηρετείτε τη Ρωσία υπογράφοντας σύμβαση με το Υπουργείο Άμυνας ή άλλες υπηρεσίες επιβολής του νόμου ή να επιστρέψετε στους συγγενείς και τους φίλους σας.
Όποιος θέλει μπορεί να πάει στη Λευκορωσία.
Η υπόσχεση που έδωσα θα εκπληρωθεί.
Επαναλαμβάνω, η επιλογή είναι δική σας.
Είμαι σίγουρος ότι μία από αυτές τις τρεις θα είναι η επιλογές των Ρώσων στρατιωτών που έχουν συνειδητοποιήσει το τραγικό τους λάθος».
Σύμφωνα με τον Ρώσο πρόεδρο, η συντριπτική πλειοψηφία των μαχητών και των διοικητών της ομάδας Wagner είναι Ρώσοι πατριώτες, αφοσιωμένοι στον λαό και το κράτος τους..