Ελληνορωμαϊκά!

Κυριακή 18 Ιουνίου 2023

αυτή η ιστορία δεν θα μας βγεί σε καλό, με προσχήματα θα προγραμματίσουν να ελέγξουν τις θάλασσες μας...με πρώτη πρώτη την Τουρκία και την φίλη της Γερμανία

Βόμβα από το γερμανικό WDR: Τα push back του ελληνικού λιμενικού μπορεί να ευθύνονται για το πολύνεκρο ναυάγιο της Πύλου
Το γερμανικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο WDR υποστηρίζει ότι το πολύνεκρο ναυάγιο της Πύλου με εκατοντάδες μετανάστες νεκρούς μπορεί να οφείλεται στις απωθήσεις (push back) του Ελληνικού Λιμενικού Σώματος στο δουλεμπορικό σκάφος.
Ο δημοσιογράφος του WDR Bamdad Esmaili, που βρίσκεται στην Ελλάδα, επικαλείται τις καταγγελίες επιζώντων του τραγικού δυστυχήματος για να στηρίξει τον ισχυρισμό του.
Μετά τη ναυτική τραγωδία ανοιχτά της Ελλάδας με εκατοντάδες νεκρούς, υπάρχουν σοβαρές καταγγελίες κατά της ελληνικής ακτοφυλακής ότι προκάλεσε το δυστύχημα.
Πρόκειται για τα λεγόμενα push-back, τα οποία είναι μέτρα με τα οποία εμποδίζεται η διέλευση των συνόρων και η αίτηση ασύλου από μετανάστες.

Έρευνα από την Europol
Ωστόσο, ο Χάρτης των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ εγγυάται το δικαίωμα στο άσυλο σύμφωνα με τη Σύμβαση της Γενεύης για τους Πρόσφυγες, γράφει το WDR.
Από την πλευρά της η ελληνική ακτοφυλακή απορρίπτει την κατηγορία για push back και τώρα εναπόκειται στην ευρωπαϊκή αστυνομική αρχή Europol να ερευνήσει το ζήτημα.
Ο δημοσιογράφος του WDR Bamdad Esmaili βρίσκεται στην Ελλάδα και η ομάδα του μπόρεσε να μιλήσει σε επιζώντες.

Καταγγελίες για 3 push back

«Το μείζον ζήτημα είναι ότι υπάρχουν καταγγελίες πως η ελληνική ακτοφυλακή απώθησε αυτό το σκάφος προς τα ιταλικά ύδατα - ότι το έσπρωξαν κατά κάποιο τρόπο», δήλωσε ο Esmaili...ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
14 Ιουνίου 2023 γράψαμε :"…θα γίνει κάτι και θα φανεί πως φταίει η Ελλάδα, τότε η Τουρκία θα το εκμεταλλευτεί…."