Ελληνορωμαϊκά!

Τετάρτη 21 Ιουνίου 2023

η Goldman Sachs " προφητεύει" πριν καιρούς Γέροντα Εφραίμ Αριζονίτη και άλλους αγίους μας; - πως τα φέρνει η ζωή;

 

ΣΉΜΕΡΑ όλοι ασχολούμαστε με τον πόλεμο Ουκρανίας - Ρωσίας αλλά τα πλέον συγκλονιστικά μέλλουν να  γίνουν πέραν του Ατλαντικού;

 Μακάρι να ήταν εφιάλτης αλλά " θα είναι μια καθημερινότητα που θα επιδεινώνεται συνέχεια" , ότι μας είπε ο όσιος Γέροντας Εφραίμ πριν χρόνια μας λέει τώρα η  Goldman Sachs. Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

( Αναδημοσίευση)

ΚΑΙ πόσοι άλλοι ΑΓΙΟΙ μας τα είπαν:  
" η Αμερική που τάισε τόσο  κόσμο θα πεινάσει" Άγιος Αριστοκλής
" η Αμερική θα γίνει Μερική" Γέροντας Βασίλειος ο Καυσοκαλυβίτης
" η Αμερική θα πάθει κακό" Γέροντας Ιωάννης  Καλαίδης 
" η Αμερική θα δοκιμαστεί και άλλη φορά (πέρα από την 11η Σεπτεμβρίου 2001)" Γέροντας Αμβρόσιος Λάζαρης 


αποσπάσματα από το άρθρο στο https://www.bankingnews.gr/  " ΗΠΑ: Έρχεται η τέλεια οικονομική καταιγίδα – Ιστορικών διαστάσεων χρεοκοπία της πολιτικής Biden" 

" Kανείς στον κόσμο δεν πρόκειται να ξεχάσει ποτέ τον οικονομικό Αρμαγεδδώνα που ξεσπά κατά τη διάρκεια της προεδρίας του Joe Biden

Οι εφιαλτικές προειδοποιήσεις οικονομικών αναλυτών οι πολιτικές που ακολουθούσαν η κυβέρνηση και η κεντρική τράπεζα θα κατέστρεφαν την αξία του νομίσματος, του δολαρίου, και θα απελευθέρωναν αχαλίνωτο πληθωρισμό έγιναν πραγματικότητα..
Επί χρόνια επίσης υπήρξαν προειδοποιήσεις για μια επικείμενη παγκόσμια ενεργειακή κρίση.
Τώρα αυτή είναι εδώ.
Σε περιδίνηση 
Όλο αυτό όμως φαίνεται να είναι η κορυφή του παγόβουνου.
Οι ελλείψεις αγαθών που καταγράφονται θα επιδεινωθούν.
Πολλές από τις παράδοξα υψηλές τιμές θα φαίνονται σαν… ευκαιρίες μέχρι το τέλος του έτους.
Η οικονομία των ΗΠΑ φαίνεται να επιβραδύνεται με ταχύτατους ρυθμούς την ίδια ακριβώς στιγμή που οι οικονομίες σε όλο τον κόσμο κινούνται προς τη άλλη κατεύθυνση.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Goldman Sachs μόλις μας είπε ότι «θα υπάρξουν πιο δύσκολες οικονομικές στιγμές μπροστά μας», και δεν υπερβάλλει ούτε ένα κόμμα,,,.

«Τώρα έχουμε μια κρίση πετρελαίου, μια κρίση φυσικού αερίου και μια κρίση ηλεκτρικής ενέργειας ταυτόχρονα», δήλωσε  ο Fatih Birol, επικεφαλής της ομάδας παρακολούθησης της Διεθνούς Υπηρεσίας Ενέργειας, στο Der Spiegel σε μια συνέντευξη που δημοσιεύτηκε αυτή την εβδομάδα.
«Αυτή η ενεργειακή κρίση είναι πολύ μεγαλύτερη από τις πετρελαϊκές κρίσεις της δεκαετίας του 1970 και του 1980.
Και πιθανότατα θα διαρκέσει περισσότερο».
Η παγκόσμια οικονομία μπόρεσε σε μεγάλο βαθμό να αντέξει τις αυξανόμενες τιμές της ενέργειας μέχρι στιγμής.
Ωστόσο, οι τιμές θα μπορούσαν να συνεχίσουν να αυξάνονται σε μη βιώσιμα επίπεδα, καθώς η Ευρώπη προσπαθεί να... απογαλακτιστεί από το ρωσικό πετρέλαιο και, ενδεχομένως, το αέριο.
Οι ελλείψεις λόγω των προβλημάτων στην προσφορά θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε ορισμένες δύσκολες επιλογές στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένου του μέτρου επιβολής δελτίου.
 
" Καταστροφή της ευρωπαϊκής οικονομίας

Πώς πιστεύετε ότι θα μοιάζει η ευρωπαϊκή οικονομία όταν υπάρξει ευρεία διανομή φυσικού αερίου με δελτίο σε έξι μήνες από τώρα;
Μπορεί κάποιος εκεί έξω να απαντήσει σε αυτή την ερώτηση;
Δεν έχουμε αντιμετωπίσει ποτέ κάτι παρόμοιο πριν, και ένας από τους γνώστες του κλάδου αναφέρεται σε αυτό ως «τέλεια καταιγίδα»…
Ο Joe McMonigle, γενικός γραμματέας του Διεθνούς Φόρουμ Ενέργειας, δήλωσε ότι συμφωνεί με αυτή την καταθλιπτική πρόβλεψη του IEA.
Η τέλεια καταιγίδα
«Έχουμε ένα σοβαρό πρόβλημα σε όλο τον κόσμο για το οποίο νομίζω ότι οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής μόλις το βλέπουν....
Είναι κάπως τέλεια καταιγίδα», επισήμανε στο CNN σε τηλεφωνική συνέντευξη ο Joe McMonigle, η ομάδα του οποίου λειτουργεί ως ενδιάμεσος για τις χώρες που παράγουν και καταναλώνουν ενέργεια." 

" Το σιτάρι
Η συγκομιδή του χειμερινού σιταριού στις Ηνωμένες Πολιτείες θα είναι πολύ κατώτερη των αρχικών προσδοκιών.
Στην πραγματικότητα, μας λένε ότι η συγκομιδή χειμερινού σιταριού στο Κάνσας θα μπορούσε να μειωθεί «περισσότερο από 25%»…
Το δυναμικό συγκομιδής χειμερινού σιταριού των ΗΠΑ στο Κάνσας έχει μειωθεί κατά περισσότερο από 25% λόγω της έντονης ξηρασίας και οι αγρότες στην πολιτεία ενδέχεται να αφήσουν χιλιάδες στρέμματα σιταριού στα χωράφια φέτος αντί να πληρώσουν για τη συγκομιδή των σιτηρών που επλήγησαν από τον ξηρό χειμώνα.
Κοιτάζοντας το μέλλον, πολύ λιγότερο σιτάρι φυτεύεται για την ερχόμενη καλλιεργητική περίοδο λόγω των εξαιρετικά παράξενων καιρικών φαινομένων σε ορισμένες περιοχές.
Για παράδειγμα, η ποσότητα σιταριού που φυτεύεται αυτή τη στιγμή στη Βόρεια Ντακότα αναμένεται να είναι η μικρότερη που έχει καταγραφεί ποτέ…
Μερικοί αγρότες στη Βόρεια Ντακότα δεν είναι σε θέση να φυτέψουν τόσο σιτάρι όσο θα έκαναν συνήθως λόγω της έντονης βροχόπτωσης σε ολόκληρη την πολιτεία.
Τα κυβερνητικά στοιχεία δείχνουν ότι το κράτος αναμένεται να φυτέψει σιτάρι στο μικρότερο καταγεγραμμένο μερίδιο της γεωργικής του γης.
Η ουσία είναι ότι 
υπάρχουν πραγματικά σοβαρά προβλήματα που δεν πρόκειται να εξαφανιστούν σύντομα."  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στο 

ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ
από το 

Το 2007, σε μία συζήτηση αποκάλυψε τα εξής σε πνευματικό του τέκνο (τον π. Παύλο Τσουκνίδα): 
«Έρχεται, όπου νά ’ναι, μεγάλη κρίση στην Ελλάδα. Θα κλείσουν μαγαζιά, θα απολυθούν υπάλληλοι, θα κλείσουν μαγαζιά και επιχειρήσεις. 
Μη ρωτάς τι πείνα έρχεται! 
Πάνε αυτά που ήξεραν (εξαλλοσύνες, σπατάλες, καλοπέραση…)! Το ψωμί, τώρα το πετάνε! 
Όμως σ’ αυτήν την κρίση που έρχεται –θα είναι παγκόσμια βέβαια– αλλά στην Ελλάδα θα είναι μεγαλύτερη· θα πουν το “ψωμί–ψωμάκι’”! Δουλειές, δεν θα υπάρχουν. Έρχεται φτώχεια και πείνα, πάτερ Παύλε! Σου το λέω, να το ξέρεις!».

Ο π. Σεραφείμ Δημόπουλος, με την καθάρια δύναμη του Αγίου Πνεύματος που ενοικούσε μέσα του, είχε προειδοποιήσει πολύ χαρακτηριστικά έναν πολύτεκνο οικογενειάρχη, ο οποίος στις αρχές του 2008 θέλησε να ζητήσει «ευλογία» από τον Γέροντα για να αρχίσει να κτίζει κάτι για τα παιδιά του. Και ο Γέροντας π. Σεραφείμ, του απάντησε: 

«Όχι, παιδί μου! Ν’ ασχοληθείς με την γη για να ζήσεις τα παιδιά σου. Γιατί, να! Θα κοιμηθούμε ένα βράδυ και θα τα έχουμε όλα. Και το πρωΐ θα ξυπνήσουμε και δεν θα έχουμε τίποτε!».

Στο βιβλίο του με τίτλο «Ρήματα Ζωής», έγραψε χαρακτηριστικά ο μακαριστός πατήρ Σεραφείμ: 

«Όλοι διαισθανόμαστε ότι τα χρόνια της αφθονίας και του πλούτου γρήγορα θα παρέλθουν και ο άνθρωπος θα βρεθεί σε εποχές πόνου και στερήσεων».

[Από το βιβλίο: «Ασκητές μέσα στον κόσμο», Τομ. β΄, Βιογραφία κδ΄, σελ. 350, 368, 370 και 371–372.