Ελληνορωμαϊκά!

Σάββατο 24 Ιουνίου 2023

ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΩΡΕΣ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ - ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΞΕ ΓΕΛΑΣΕ ΤΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΜΟΣΧΑ

 


" για να ηρεμήσει η κατάσταση κάποιοι στρατηγοί προτείνουν να φύγει προσωρινά ο ΠΟΥΤΙΝ"  - γίνονται διαπραγματεύσεις 


ΑΛΛΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 
" Σε ύψιστο συναγερμό βρίσκονται οι στρατιωτικές αρχές της Ρωσίας, μετά την ένοπλη ανταρσία της ομάδας μισθοφόρων της Wagner. Ήδη, ρώσοι στρατιώτες έχουν οργανωθεί στα νοτιοδυτικά της Μόσχας, ενώ την ίδια ώρα, βίντεο δείχνουν τους τσετσένους στρατιώτες, με βαρύ στρατιωτικό εξοπλισμό, όπως τάνκς, να κατευθύνονται στο Ροστόβ.

Νωρίτερα, ο επικεφαλής της Τσετσενίας, Ραμζάν Καντίροφ, δήλωσε στο κανάλι του, στο Telegram πως τσετσενικός στρατός και οι μαχητές της ρωσικής φρουράς έχουν φύγει για τις περιοχές έντασης στη Ρωσίας. Ο επικεφαλής της Τσετσενίας τόνισε ότι η εξέγερση πρέπει να κατασταλεί, συντασσόμενος πλήρως με όσα είπε ο Πούτιν στο διάγγελμά του. Ο Καντίροφ χαρακτήρισε τη συμπεριφορά του Πριγκόζιν ως «μία πισώπλατη μαχαιριά» καλώντας τους Ρώσους στρατιώτες να μην αποδεχτούν οποιεσδήποτε «προκλητικές ενέργειες». ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ https://www.protothema.gr/world/article/1385517/emfulios-wagner-poutin-i-mosha-ohuronetai-oi-tsetsenoi-ftanoun-sto-rostof/




ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ - τα δυτικά ΜΜΕ χορεύουν και τραγουδούν 

ΠΗΓΗ πληροφοριών από το 

https://edition.cnn.com/europe/live-news/russia-ukraine-war-news-06-24-23/index.html


Αξιωματούχοι και υπηρεσίες σε όλο τον κόσμο αντιδρούν στην κατάσταση στη Ρωσία αφού ο επικεφαλής της ιδιωτικής στρατιωτικής ομάδας Wagner ξεκίνησε αυτό που ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν αποκάλεσε «ένοπλη εξέγερση».

Να τι λένε:

Ο πρόεδρος του Καζακστάν Kassym-Jomart Tokayev ζήτησε να αποκατασταθεί ο νόμος και η τάξη στη Ρωσία. 

"Η συνταγματική τάξη και το κράτος δικαίου αποτελούν προϋπόθεση για τη διατήρηση του νόμου και της τάξης στη χώρα. Αυτή είναι η βάση για την ασφάλεια της κοινωνίας και την επιτυχή ανάπτυξή της", ανέφερε η υπηρεσία Τύπου του προέδρου του Καζακστάν, προσθέτοντας ότι ο Πούτιν ευχαρίστησε τον Τοκάγιεφ για κατανοώντας την κατάσταση.

Ο κορυφαίος διπλωμάτης της Ευρωπαϊκής Ένωσης Josep Borrell  πυροδότησε ένα κέντρο αντιμετώπισης κρίσεων σε όλο το μπλοκ για να παρακολουθήσει την αναπτυσσόμενη εξέγερση του Wagner. Στο Twitter, τόνισε ότι η στήριξη της ΕΕ στην Ουκρανία «συνεχίζεται αμείωτη».

Η Λετονία αύξησε την ασφάλεια κατά μήκος των συνόρων της με τη Ρωσία και απαγόρευσε την είσοδο Ρώσων εν μέσω της εξελισσόμενης κατάστασης, σύμφωνα με τον Υπουργό Εξωτερικών της Λετονίας Έντγκαρς Ρίνκεβιτς. Ανέφερε στο Twitter ότι «δεν υπάρχει άμεση απειλή για τη Λετονία» και είπε ότι αξιωματούχοι ανταλλάσσουν πληροφορίες με συμμάχους.

Η Γεωργία «παρακολουθεί στενά» τα γεγονότα που εκτυλίσσονται στη Ρωσία, δήλωσε το Σάββατο η πρόεδρος Salome Zourabichvili. «Τα σύνορά μας πρέπει να ελέγχονται αυστηρά ενόψει πιθανών νέων μεταναστευτικών κυμάτων», έγραψε στο  Twitter .

Η Γερμανία παρακολουθεί επίσης «πολύ στενά» τις εξελίξεις από χθες το απόγευμα και βρίσκεται σε στενή επαφή με τους διεθνείς εταίρους της, δήλωσε το Σάββατο η υπουργός Εξωτερικών της χώρας Ανναλένα Μπάερμποκ.

«Συνιστάται στους Γερμανούς πολίτες στη Ρωσία να ακολουθούν τις προσαρμοσμένες συμβουλές μας για το ταξίδι και την ασφάλεια», είπε.

Η πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι « παρακολουθεί στενά τα γεγονότα που εκτυλίσσονται στη Ρωσία, τα οποία μαρτυρούν πώς η επιθετικότητα κατά της Ουκρανίας προκαλεί επίσης αστάθεια στη Ρωσική Ομοσπονδία», ανέφερε το γραφείο της σε ανακοίνωσή της.

Η ιταλική πρεσβεία στη Μόσχα απηύθυνε έκκληση στους Ιταλούς πολίτες στις περιφέρειες Ροστόφ και Βορόνεζ της Ρωσίας να παραμείνουν «καλυμμένοι» και «ενημερωμένοι για τις εξελίξεις», ανέφερε το Σάββατο το θυγατρικό του CNN, SkyTG24.

Ο Πρόεδρος της Λιθουανίας Γκίτανας Ναουσέντα είπε ότι τα τρέχοντα γεγονότα δείχνουν ότι ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία έχει «αντιγυρίσει».


"Παρακολουθώντας στενά τα γεγονότα. Το καθεστώς του Κρεμλίνου θερίζει ό,τι σπέρνει. Όλη η βία κατά της Ουκρανίας απέτυχε", έγραψε στο  Twitter . "Η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους θα αξιολογήσει τις νέες συνθήκες. Η περίπλοκη κατάσταση ασφαλείας απαιτεί πρόσθετα μέτρα. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για οποιοδήποτε σενάριο!"

Η Λευκορωσία θα παραμείνει σύμμαχος της Ρωσίας, ανέφερε το Συμβούλιο Ασφαλείας της χώρας σε δήλωση που δημοσίευσε το υπουργείο Εξωτερικών του το Σάββατο.


Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ καλεί τους συμμάχους της G7 για την κατάσταση στη Ρωσία

Το ρωσικό στρατιωτικό αρχηγείο στο Ροστόφ λήφθηκε «χωρίς πυροβολισμό»