Ελληνορωμαϊκά!

Τρίτη 27 Ιουνίου 2023

τις πρώτες ώρες του πραξικοπήματος του Πριγκοζίν χάθηκαν πολλοί Ρώσοι πιλότοι. Αυτό το γεγονός το έκρυβαν και σήμερα αποκαλύπτεται.

Ο Πούτιν σήμερα σε ειδική τελετή στο Κρεμλίνο προσευχήθηκε για τους δεκάδες Ρώσους πιλότους που σκοτώθηκαν τις πρώτες ώρες του πραξικοπήματος. Είπε ..θυσίασαν τις ζωές τους για την ασφάλεια της Ρωσίας από τον διαμελισμό της και τον εμφύλιο βλ.

ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΟΤΙ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΩΡΕΣ ΓΙΝΟΤΑΝ  ΧΑΜΟΣ ...ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ.

ΤΟ ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΥΤΗ Η ΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΑΓΕΙΡΑ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΥ ΠΡΙΓΚΟΖΙΝ ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΕ ΤΗΝ ΡΩΣΙΚΗ ΑΝΩΤΕΡΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΨΆΧΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΑΝΑΤΡΟΠΩΝ.

Ο ίδιος Πριγκοζιν επιβεβαιώνει πόσα ρωσικά ιπτάμενα μέσα έριξαν.

Ο ιδρυτής των Wagner δήλωσε ότι κατά τη διάρκεια της κίνησης των Wagner «δεν σκοτώθηκε ούτε ένας στρατιώτης του Υπουργείου Άμυνας στο έδαφος».
Ωστόσο οι μισθοφόροι «αναγκάστηκαν να χτυπήσουν τα αεροσκάφη» του στρατού, οι οποίοι «έριξαν βόμβες και βλήματα».
Σύμφωνα με ανεπίσημες αναφορές, συνολικά οι Ρωσικές Αεροδιαστημικές Δυνάμεις έχασαν έως και 7 αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένων έξι ελικοπτέρων και ενός στρατιωτικού αεροσκάφους ελέγχου και αναμετάδοσης Il-22 με 10 πιλότους, που δεν προκάλεσαν κανένα πλήγμα στις στήλες των Wagner PMC. αλλά καταρρίφθηκαν κατά λάθος από το ADS των Wagner.
Ο Prigozhin υποσχέθηκε να πληρώσει 50 εκατομμύρια ρούβλια στις οικογένειες των θυμάτων.

Από την άλλη πλευρά, δύο Ρώσοι στρατιωτικοί που υποστήριζαν τους Wagner σκοτώθηκαν, σύμφωνα με τον Prigozhin