Ελληνορωμαϊκά!

Τετάρτη 21 Ιουνίου 2023

Σήμερα Ιερό Ευχέλαιο στην Παναγία την Παρηγορήτρια

Διανύουμε την παραδεδομένη από τους αγίους πατέρες μας νηστεία των Αγίων Αποστόλων και ευχόμαστε να μας αξιώσει ο Κύριος να εορτάσουμε τη μνήμη τους, αποδίδοντας έτσι δόξα στον Πανάγαθο Θεό για τη διάδοση του λόγου Του μέσω των Μαθητών Του.

Σ’αυτή την όμορφη εκκλησιαστική περίοδο, ζητάμε τη βοήθεια του Θεού να φθάσουμε ως το τέλος αυτής της προσπάθειάς μας, επικαλούμενοι την μεσιτεία της Κυρίας Θεοτόκου της Παρηγορητρίας η οποία δεν έχει παύσει από την 8η Σεπτεμβρίου 2020 να δακρυρροεί και να μυροβλύζει για τα τέκνα του Θεού και της Εκκλησίας.

Η Κυρία Θεοτόκος κάτω από το Σταυρό του Υιού της, έγινε μητέρα του Αποστόλου Ιωάννη του Θεολόγου και μέσω αυτού κατέστη μητέρα και όλων των Μαθητών και Αποστόλων και φυσικά όλων των μαθητών των Αποστόλων, δηλαδή των όλων των μέχρι σήμερα χριστιανών.

Γι’ αυτό και βλέπουμε ότι στην Σεπτή Κοίμηση της Υπεραγίας Θεοτόκου «Απόστολοι εκ περάτων» συναθροίσθηκαν για να την αποχαιρετίσουν κατά τα ανθρώπινα ήθη, ως Μητέρα του Θεού αλλά και ως δική τους Μητέρα.

Και η Παναγία μας, πάντοτε σκεπάζει και επιβλέπει τα παιδιά Της από τότε έως σήμερα.

Για το λόγο αυτό θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό μας την Τετάρτη 21 Ιουνίου 2023 και ώρα 7:00μμ Ιερό Ευχέλαιο όπου στο τέλος θα αναγνωσθεί απο τους Ιερείς ειδική Ευχή ενώπιον της Θαυματουργής Εικόνας της Παναγίας της Παρηγορητρίας υπέρ υγείας πάντων των ορθοδόξων χριστιανών.

Υπενθυμίζεται ότι τελείται καθημερινά 7:00πμ-9:00πμ Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό μας. Επίσης, καθημερινά τελείται Ιερά Παράκληση στην Παναγία την Παρηγορήτρια στις 11:00 το πρωί και στις 7:00 το απόγευμα ενώ οι πύλες του Ιερού Ναού είναι ανοικτές για τους ευλαβείς προσκυνητές από τις 7:00 το πρωί μέχρι τις 8:30 το βράδυ.
Εκ μέρους του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Νέας Ελβετίας Βύρωνος εκφράζεται η ευχή όπως η Κυρία Θεοτόκος η Παρηγορήτρια, η Δακρυρροούσα και Μυροβλύζουσα, να σκεπάζει κάθε πιστό και να χαρίζει σε όλους μας τη χάρη και την ευλογία Της σε κάθε δύσκολη στιγμή της ζωής μας.