Ελληνορωμαϊκά!

Κυριακή 11 Ιουνίου 2023

Ουδείς θα τολμήσει να προχωρήσει σε "Πρέσπες του Αιγαίου" άνευ επιπτώσεων.

ΦΩΤΟ από fb 

Έγινε της μόδας να μιλάμε για Πρέσπες του Αιγαίου έστω και σχηματικά.

Ουδείς μπορεί να τολμήσει κάτι τέτοιο όση και ισχυρή αυτοδυναμία διαθέτει δίχως επιπτώσεις.

Κέντρα λήψης γεωστρατηγικών σχεδιασμών προσπαθούν προς το παρόν να διαχειριστούν την παντοδυναμία του απρόβλεπτου σουλτάνου που τα θέλει όλα και όχι απλώς τυπικές συμφωνίες μοιρασιάς ενεργειακών υποθαλλάσιων πεδίων..

Τι θέλει; 

Μας το έχουν πει κατά καιρούς οι συνεργάτες του και ο ίδιος.

Θέλει γη , την γη των νησιών μας και όχι απλώς την χιλιοειπωμένη υφαλοκρηπίδα μας .

Η αποστρατικοποίηση των νησιών και η συνθήκη της Λωζάννης είναι μια φτηνή δικαιολογία.

Το μεταναστευτικό είναι στα χέρια του Ερντογάν εργαλείο πίεσης για αυτά τα σχέδια του 

Η πείνα στην Τουρκία πρέπει γρήγορα να εξαχθεί ως έκτακτο επεισόδιο για να ξεχάσουν οι υπήκοοι της ότι η γαστέρα τους γουργουρίζει..

Το θα τα βρω, όπως ισχυρίζεται ο σουλτάνος με την μελλοντική ελληνική κυβέρνηση είναι διπλωματική παραλλαγή να δει με τι δικαιολογία θα δράσει.

Σε αυτό το διπλωματικό παίγνιο της μεταπολίτευσης τα Ελληνουρκικά κατά καιρούς ήταν ένα πεδίο ψεμάτων και υποκρισίας ώστε να διέλθει ο κυβερνητικός  χρόνος ανέφελος και ειρηνικός..και πάμε στον επόμενο.

Στην απέναντι πλευρά φαίνεται να έχουν λύσει το πρόβλημα της εξουσίας και μάλλον θέλουν να υλοποιήσουν τις κατά καιρούς απειλές τους, μιας και κατάφεραν να ζυγιάσουν την εύνοια των ΗΠΑ και της Ρωσίας.

Ανά πάσα στιγμή πρέπει να είμαστε έτοιμοι να διαχειριστούμε τον Τούρκο και τα πολεμικά του παιχνίδια που τα δοκιμάζει στα πεδία της Ουκρανίας.

Να πούμε "καλή τύχη Ελλάδα" δεν αρκεί... γιατί υπάρχουν και άλλα, όταν δούμε τους φίλους να επιθυμούν να μας "δώσουν"  αντί πινακίου φακής και αυτό θα έχει σχέση με τα ΣΤΕΝΑ.

Ένας σεβάσμιος Γέροντας σε αυτό το ερώτημα δηλ. αν θα περιοριστούμε στο καλή τύχη Ελλάδα μας είπε:

-αφού ανθρωπίνως έχουμε αδικηθεί ποικιλοτρόπως μας μένει ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ, Αυτόν που έχει μέσα του ο κάθε Έλληνας και η κάθε Ελληνίδα στην πλειοψηφία είτε πιστεύει, είτε δεν πιστεύει 

- μας απομένει για να μας συνδέει αυτός ο πολιτισμός που βάφτηκε με τα αίματα των ηρώων μας και των Αγίων Πάντων. Είναι αυτό που λέμε η φιλότιμη  Ρωμιοσυνη που την σβουριζουν σαν το χταπόδι στις μέρες μας , αλλά τελικά την κάνουν μαλακή και πεντανόστιμη 

- αυτός ο πολιτισμός παιδί μου  δεν ενθυλακώνεται κάτω από στενά συμφέροντα γιατί είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ψυχής του κάθε Έλληνα πιστού ή άπιστου, είναι τρόπος ζωής και έκφρασης.

- αυτός ο πολιτισμός βάλετε σήμερα από παντού γιατί αυτός θα μας σώσει αν πυροδοτηθεί από γνήσιο φιλότιμο .

Υπομονές καλές γιατί έρχονται πολλά άλλα . Δεν χρειάζεται να ρωτάμε, τι έρχεται , ρωτήστε τον τοκογλύφο που μας δάνεισε με μνημόνια και τον Τούρκο που θέλει τα νησιά μας .

ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΞΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑΣΑΝ - ΕΧΕΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ

https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/ 

ΣΤΩΜΕΝ καλώς 

 Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας