Ελληνορωμαϊκά!

Παρασκευή 2 Ιουνίου 2023

Φλέγεται η γειτονιά της Ελλάδας - Ετοιμάζει πόλεμο στο Λίβανο το Ισραήλ, οριακή η κατάσταση στο Κόσοβο

Η Δύση σχεδιάζει πραξικόπημα τύπου… Maidan στη Σερβία
Όλο και περισσότερο ανησυχητική γίνεται η κατάσταση στη γειτονιά της Ελλάδα, καθώς μετά τις μεγάλες εντάσεις που υπάρχουν στο Κόσοβο, έγινε γνωστό ότι το Ισραήλ προετοιμάζεται για έναν ολοκληρωμένο πόλεμο με τη Χεζμπολάχ στο Λίβανο, σύμφωνα με επίσημα έγγραφα που διέρρευσαν στο διαδίκτυο.
Τα έγγραφα που διέρρευσαν, τα οποία εστάλησαν από τις Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας (IDF) στα συμβούλια των βόρειων πόλεων και οικισμών, περιλαμβάνουν οδηγίες έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση που ξεσπάσει πόλεμος στο μέτωπο με τον Λίβανο.
Στις 29 Μαΐου, οι IDF ξεκίνησαν μια μεγάλης κλίμακας άσκηση διάρκειας δύο εβδομάδων σε όλη τη χώρα, προσομοιώνοντας έναν πιθανό πολυμετωπικό πόλεμο.
Στο πλαίσιο της άσκησης, η πολεμική αεροπορία θα πραγματοποιήσει προσομοιωμένα "στρατηγικά" πλήγματα βαθιά στο εχθρικό έδαφος σε ένα σενάριο ολοκληρωτικού πολέμου, ενώ το ναυτικό θα εκτελέσει εικονικές επιθετικές και αμυντικές ενέργειες.
Εκτός ελέγχου το Κόσοβο - Σερβία

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις τείνει να προσλάβει η ένταση στο Κόσοβο, καθώς η Σερβία κατηγορεί πλέον την αλβανική διοίκηση της Πρίστινα ότι προσπαθεί να καταλάβει το βόρειο τμήμα του Κοσσυφοπεδίου και τα Μετόχια.
«Η κατάσταση ασφαλείας είναι εξαιρετικά δύσκολη λόγω των μονομερών, παράνομων και μη νομιμοποιημένων αποφάσεων της αλβανικής διοίκησης της Πρίστινα και κυρίως της προσπάθειας της να καταλάβει το βόρειο τμήμα του Κοσόβου και τα Μετόχια» ανέφερε σε δηλώσεις του ο υπουργός Άμυνας της Σερβίας, Milos Vucevic.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στο https://www.bankingnews.