Ελληνορωμαϊκά!

Σάββατο 3 Ιουνίου 2023

αυτοί είναι... βρετανικό υποβρύχιο τορπιλίζει και " δολοφονεί" Έλληνες Εθελοντές από την Κωνσταντινούπολη που ήρθαν να πολεμήσουν το 40 για την πατρίδα...και πόσα άλλα από τους "ευγενικούς" φίλους μας


Η είδηση δεν είναι ότι οι Έλληνες της Κωνσταντινούπολης ήρθαν αυθόρμητα στην Ελλάδα αμέσως μετά την κήρυξη του πολέμου το 1940, προκειμένου να πολεμήσουν τους Ιταλούς στα βουνά της Βορείου Ηπείρου.

Οι ειδήσεις είναι άλλες!…
Γράφει ο Δημήτρης Σταυρόπουλος

Και μάλιστα δυο, και ιδιαίτερα αποκαλυπτικές 82 χρόνια μετά…
Πρώτον, τα Ελληνόπουλα της Πολης δεν τα τίμησε ποτέ και πουθενά μέχρι σήμερα κανείς.

Η ανιδιοτελής προσφορά τους έμεινε να ξεθωριάζει στην λήθη του χρόνου, την στιγμή που οι ελληνικές αρχές από τότε μέχρι σήμερα τίμησαν και μνημόνευσαν τους πάντες για την οποία προσφορά τους στην ελευθερία.
Δεύτερον, εκτός εκείνων που πέθαναν πολεμώντας στα χιονισμένα βουνά, 78 νέοι Κωνσταντινουπολίτες, πνίγηκαν στο Αιγαίο κατά την επιστροφή τους στα παράλια της Μικρας Ασίας, όχι από ναυάγιο, αλλά από τορπιλισμό… βρετανικού υποβρυχίου!

Την αποκάλυψη έκανε πρόσφατα ο ερευνητής Νίκος Μιχαηλίδης , στο πλαίσιο της τιμητικής βράβευσής του από τον Σύλλογο Κωνσταντινουπολιτών για τη προσφορά προς τον Ελληνισμό της Κωνσταντινούπολης.
«Από τους επιζήσαντες εθελοντές Πολίτες, περίπου 75 στρατιώτες επιβιβάστηκαν στο πλοίο «Ευαγγελίστρια» προκειμένου να επιστρέψουν στην Κωνσταντινούπολη.

 Όμως ποτέ δεν έφτασαν.

 Το πλοίο χάθηκε και όλοι πίστευαν ότι ναυάγησε αύτανδρο. Αυτό μέχρι πριν μερικές μέρες! 

Διότι μετά από επισταμένες έρευνες διαπιστώθηκε ότι το «Ευαγγελίστρια» με τους 75 Κωνσταντινουπολίτες εθελοντές στρατιώτες και το 10μελές πλήρωμα, δεν ναυάγησε, αλλά όλοι δολοφονήθηκαν, από τους ναύτες ενός αγγλικού υποβρυχίου! Δυστυχώς η περίπτωση «λάθους» έχει αποκλειστεί…»  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πληροφορίες
«Ορθόδοξη Αλήθεια»
Σωτήρης Λέτσιος