Ελληνορωμαϊκά!

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022

Ο ΠΑΤΕΡΑΣ των ΠΑΤΕΡΩΝ και η ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΡΗΣΙΑ του.

 

Κάποτε το 1986 επισκέφθηκαν δύο πνευματικά παιδιά του γέροντα Εφραίμ του Αριζονίτη , τον γέροντα Εφραίμ Κατουνακιώτη, ( σημερινό ΑΓΙΟ της Εκκλησίας μας ) και τους λέει ο δεύτερος :

-Εσείς έχετε πολύ πλούσιο γέροντα....

Τον είδα μπροστά στο Θρόνο του Κυρίου και να του λέει ο Κύριος.


-" Με ευαρέστησες πολύ παιδί μου με όλη σου τη ζωή.."

Ευχαρίστησε ταπεινά ο γέροντας τον Κύριο....

Αλλά είπε πως έχει και μοναχούς και μοναχές και ζήτησε τη σωτηρία και γι αυτούς, και πως αν δεν μπουν και αυτοί στον παράδεισο ,ούτε και αυτός θέλει να περάσει μέσα.

Ο Χριστός συγκατένευσε...ΝΑΙ......

" -Ξέρεις Χριστέ μου ,έχω και τους λαϊκούς παρακαλώ σε και γι'αυτούς..."

Και ο ΚΥΡΙΟΣ πάλι συγκατένευσε ΝΑΙ....και γι αυτούς....

Και συνέχισε ο ΑΓΙΟΣ ΕΦΡΑΙΜ ο Κατουνακιώτης....

Τώρα καταλαβαίνετε πόσο πλούσιος είναι ο γέροντας σας και πόση παρρησία έχει στον Κύριο μας Ιησού Χριστό;

(απόσπασμα από τον επικήδειο λόγο που εκφώνησε το πνευματικό τέκνο του ο ηγούμενος της Ιεράς Μονής Φιλοθέου του ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ, Γέροντας Νικόδημος στην Ιερά Μονή του ΑΓΙΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ στην Αριζόνα των ΗΠΑ, εμφανώς κατασυγκινήμενος. Το όλο αυτό εξιστορημένο γεγονός έκανε όχι μόνο τους παρευρισκόμενους στην κηδεία του αγίου γέροντα, αλλά και τους δεκάδες χιλιάδες πιστούς που την παρακολουθούσαν διαδικτυακά, να ξεσπάσουν σε λυγμούς, αναγνωρίζοντας τα μεγαλεία της ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ που κρύβονται σε αγιασμένες ψυχούλες που ήταν εδώ στην γη για εμάς αλεξικέραυνα, αλλά και σήμερα ενώπιον του ΘΡΟΝΟΥ του ΑΓΙΟΥ ΤΡΙΑΔΙΚΟΥ ΘΕΟΥ είναι πρεσβευτές για την σωτηρία μας - Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας)