Ελληνορωμαϊκά!

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022

« Μαρία αυτό είναι το φετινό σου ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ δέντρο» , της είπε ο ίδιος ο ΚΥΡΙΟΣ και συμπλήρωσε «πες σε όλους να στολίσουν έτσι αυτές τις άγιες μέρες».

 


Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Αρθρογραφία μας από το 2020


Χήρα γυναίκα με τα παιδιά και τα εγγόνια της στην έρμια  ξενιτειά λόγω της ανεργίας που προκάλεσαν τα μνημόνια που ήρθαν για να « σώσουν» την Ελλάδα μας, έβρισκε παρηγοριά και παραμυθία στις ΘΕΙΕΣ ΑΚΟΛΟΥΘΙΕΣ στην διπλανή της Εκκλησία που τις  παρακολουθούσε ανελλιπώς πρωί- πρωί ή το εσπέρας.

« τι ήταν αυτό που μας βρήκε Θεούλη μου» μονολογούσε για το κλείσιμο των ιερών ναών στους πιστούς;»  « που θα βρω παρηγοριά τέτοιες μέρες μέσα στις κρύες γιορτινές μέρες του χειμώνα που σκοτεινιάζει τόσο γρήγορα η ημέρα;»

Απαρηγόρητη η κυρία ΜΑΡΙΑ δεν ξέχασε και φέτος να κάνει το χρέος της  τέτοιες άγιες μέρες.

Σηκώθηκε παρόλο το βάρος των χρόνων της και πήγε στο σουπερ μαρκετ της γειτονιάς της να γεμίσει σακούλες με τρόφιμα για το τραπέζι ΑΓΑΠΗΣ της εκκλησιαστικής της  ενορίας .

« μπορεί οι εκκλησίες να έκλεισαν, αλλά η πείνα , είναι πείνα για τους αναγκεμένους συνανθρώπους που περικυκλώνουν τις εκκλησίες σαν τα περιστέρια για το φαγάκι τους» σκεφτόταν η κ. Μαρία.

Αφού έκανε αυτό το ελάχιστο χρέος της με την πενιχρή σύνταξη της, αποκαμωμένη με τις σκέψεις των παιδιών της που βρίσκονται στο εξωτερικό και οι ελπίδες να την επισκεφτούν λόγω της πανδημίας αυτής ξεθωριάζουν, λαγοκοιμήθηκε στην πολυθρόνα της κοντά στο θερμαντικό, γιατί το καλοριφέρ στην πολυκατοικίας τους είναι εσαεί παγωμένο.

Η κούραση ήταν, η αναπόληση , οι σκέψεις ούτε και η κυρία Μαρία κατάλαβε, τι έγινε;

 Eίδε στο σημείο που όταν είχε τα παιδιά της μικρά και εκεί στόλιζε πάντα το Χριστουγεννιάτικο δέντρο , είδε το δικό της δέντρο που το είχε στην αποθήκη να ρημάζει, το είδε στολισμένο… άλλα αντί για τα πλουμιστά στολίδια και τις λάμπες που έβαζε , είδε αναρτημένες σε αυτό τις σακούλες από το σούπερ μάρκετ που πριν λίγο έδωσε στην εκκλησία και στο τραπέζι της αγάπης.

Έτριψε τα μάτια της  να δει καλά γιατί υποφέρει από καταρράκτη και πράγματι πάνω στο δέντρο έβλεπε τις σακούλες με τα τρόφιμα.

Πήγε να σηκωθεί από την πολυθρόνα της για να ψηλαφήσει αυτό που έβλεπε, αλλά από το διπλανό εικονοστάσι της και από την εικόνα του ΧΡΙΣΤΟΥ είδε τον ίδιο τον ΚΥΡΙΟ να ζωντανεύει η μορφή του μέσα στο τρεμοπαίξιμο  του κανδηλιού που ανάβει πάντα μπροστά ΤΟΥ και να της λέει:

« Μαρία αυτό είναι το καλύτερο ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ δέντρο, πες σε όλους να στολίσουν έτσι φέτος , ο κόσμος έχει μεγάλες ανάγκες, μόνο με την ελεημοσύνη  θα εισέλθετε μέσα στην ΧΑΡΑ μου»

Ευχαριστούμε  την κυρία Μαρία που μας αφηγήθηκε όλα αυτά και  προς ΔΟΞΑ του ΑΓΙΟΥ ΤΡΙΑΔΙΚΟΥ ΘΕΟΥ.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

Ότι και να σκεφτεί ο ΗΡΩΔΗΣ  οι Ορθόδοξοι θα γιορτάσουν και φέτος, γιατί θέλουν διακαώς να εισέλθουν μέσα στην ΧΑΡΑ του Τεχθέντος  Κυρίου ημών Ιησού Χριστού.

https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας