Ελληνορωμαϊκά!

Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2020

Ο Κόσμος Αντιμετωπίζει την Απειλή του Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου, ισχυρίζεται Έκθεση Στρατιωτικών Πληροφοριών της Τσεχίας

 

φώτο από https://sputniknews

ΑΝ ΑΥΤΟΙ ΙΣΧΥΡΙΖΟΝΤΑΙ ΑΚΟΜΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΙΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ  - ΕΜΕΙΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΠΡΟ ΠΟΛΛΟΥ. 

ΟΤΑΝ ΑΥΤΟΙ ΜΙΛΟΥΣΑΝ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΧΩΡΙΟ - ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ ΜΑΣ ΠΡΙΝ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΦΗΤΕΥΑΝ  ΓΙΑ ΕΝΑ ΞΕΧΑΡΒΑΛΩΜΕΝΟ ΧΩΡΙΟ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΠΑΘΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΛΕΟΝΕΞΙΑΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ- Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

" Οι συντάκτες της έκθεσης αναφέρουν την κλιμάκωση του ανταγωνισμού μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών, της Ρωσίας και της Κίνας ως πιθανή αιτία της σύγκρουσης.

από τη  https://sputniknews.com/military/

Ο κόσμος αντιμετωπίζει την απειλή ενός νέου παγκόσμιου πολέμου, σύμφωνα με μια έκθεση τσεχικών στρατιωτικών πληροφοριών του 2019, που δημοσιεύτηκε αργά στον ιστότοπό της στις 10 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με αναλυτές, η παγκόσμια σύγκρουση βρίσκεται επί του παρόντος "στο πρώτο της στάδιο"( ΤΩΡΑ ΠΕΡΑΣΕ ΣΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ)

Σύμφωνα με τους συντάκτες της έκθεσης, μια παγκόσμια στρατιωτική σύγκρουση θα μπορούσε να εξαπολυθεί καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ρωσία και η Κίνα ασχολούνται με την υπεροχή.

Το έγγραφο σημειώνει επίσης μια αισθητή μείωση της σημασίας του διεθνούς δικαίου.

Ενώ η τρέχουσα παγκόσμια τάξη τίθεται υπό αμφισβήτηση, ο ειρηνικός διάλογος ως μέσο επίλυσης των αναδυόμενων αντιφάσεων παραμελείται.

Επιπλέον, ο αυξημένος χειρισμός της  κοινής γνώμης  συμβάλλει στην επικίνδυνη κλιμάκωση της έντασης, λένε οι αναλυτές.

Η μελέτη του Rand κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Ευρώπη τα τελευταία χρόνια θα ήταν ανεπαρκείς για να αντέξουν σενάριο που προϋποθέτει ρωσική εισβολή στη γειτονική Λετονία, Λιθουανία και Εσθονία.

Η τρέχουσα «αποτρεπτική στάση» του ΝΑΤΟ στα κράτη της Βαλτικής χαρακτηρίστηκε από τη μελέτη Rand ως «στρατιωτικά αδύναμη και γενικά αμφισβητήσιμη».

Μελετώντας ένα πιθανό σενάριο που περιλαμβάνει ρωσική εισβολή εκεί, οι αναλυτές ισχυρίστηκαν ότι οι δυνάμεις της χώρας θα καταλάβουν μερικές ή όλες αυτές τις πολιτείες «πρωτεύουσες» μέσα σε λίγες ημέρες ».

Η ανάλυση πραγματοποιήθηκε με βάση μια σειρά από πολεμικά παιχνίδια, όπου οι δυνάμεις του «κόκκινου» (ρωσικού) και του «μπλε» (ΝΑΤΟ) συμμετείχαν σε διαφορετικά στρατιωτικά σενάρια για τα κράτη της Βαλτικής." 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ από το https://sputniknews.com/military/202011111081125688-world-facing-threat-of-third-world-war-claims-czech-military-intelligence-report/