Ελληνορωμαϊκά!

Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2020

Σαν να τους λένε -ελάτε χαλαρά μέχρι τα ΕΞΑΜΙΛΙΑ στην θάλασσα μιας και εμείς οι ΗΠΑ “αναγνωρίζουμε” μόνο 6ν.μ εναέριο χώρο στην Ελλάδα!

 


Ψυχρολουσία από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την Ελλάδα: Οι ΗΠΑ “αναγνωρίζουν” 6ν.μ εναέριο χώρο στην Ελλάδα!

" Υπενθυμίζεται, ότι στην έκθεση προς το Κογκρέσο, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δηλώνει αδυναμία να προσκομίσει πλήρη κατάλογο με επιβεβαιωμένες τουρκικές παραβιάσεις, από την 1η Ιανουαρίου 2017 επειδή, όπως αναφέρει, Ελλάδα και ΗΠΑ δεν μοιράζονται την ίδια άποψη ως προς το εύρος του ελληνικού εναέριου χώρου.

Η σχετική έκθεση, την οποία επικαλείται του ΚΥΠΕ, επιδόθηκε στις ηγεσίες των επιτροπών Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής και της Γερουσίας, βάση των προνοιών του Νόμου για την ανατολική Μεσόγειο (East Med Act).


Οι λόγοι που δεν είναι σε θέση να παρουσιάσουν κατάλογο με τις τουρκικές παραβιάσεις είναι οι εξής:

«Πρώτον, η Ελλάδα διεκδικεί έναν εναέριο χώρο που εκτείνεται έως και 10 ναυτικά μίλια από την ακτογραμμή της και χωρικά ύδατα έως 6 ναυτικά μίλια. Σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, ο εναέριος χώρος μιας χώρας συμπίπτει με τα χωρικά ύδατα. Έτσι, οι Ηνωμένες Πολιτείες αναγνωρίζουν έως και 6 ναυτικά μίλια εναέριου χώρου της Ελλάδας, σύμφωνα με τα χωρικά ύδατα της Ελλάδας. Επομένως, η Ελλάδα και οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν συμμερίζονται την ίδια άποψη σχετικά με την έκταση του εναέριου χώρου της Ελλάδας».

 https://www.iefimerida.gr/politiki/i-athina-apanta-sto-steit-ntipartment-ta-ellinika-horika-ydata-den-amfisbitoyntai

ΜΕ ΤΙ ΕΥΓΕΝΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΣΥΡΡΙΚΝΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;

Πόσο σωστά τα έλεγε η κ. Ψαρούδα Μπενάκη πρόεδρος της βουλής  στο τότε πρόεδρο της δημοκρατίας  τον κ Παπούλια.

Εμείς να δώσουμε μια ευχή στους φίλους αμερικάνους να βγούν από το τέλμα της μέτρησης των ψήφων και των αλληλοκατηγοριών μεταξύ τους γιατί στο τέλος όπως είπαν πολλοί Πατέρες:  

"βλέπουμε την Αμερική να γίνεται ΜΕΡΙΚΗ" 

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας