Ελληνορωμαϊκά!

Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2020

το μοναδικό ΤΕΜΑΧΙΟΝ του ΤΙΜΙΟΥ ΞΥΛΟΥ που έχει πάντα την θερμοκρασία ανθρωπίνου σώματος δηλ. του ΘΕΑΝΘΡΩΠΟΥ ημών Κυρίου Ιησού Χριστού.

 

Φώτο από http://www.imdramas.gr/

Ξημερώνει 4 Νοεμβρίου και η Αν. Μακεδονία πανηγυρίζει στην γη και τον Ουρανό της, γιορτή μεγάλη.

Η Ακριτική και Μακεδονοτρόφος Δράμα αγγάλεται γιατί έχει στα άγια σπλάχνα της μεγάλο ΑΓΙΟ , τον Όσιο Γεώργιο Καρσλίδη τον Ομολογητή , το τείχος το απροσπέλαστο σε κάθε ξενική και ιοβόλο επίθεση των ημερών μας.

Αν ξέραμε τι θησαυρούς έχει η Ορθοδοξία θα χοροπηδούσαμε και θα θεωρούσαμε τα νυν βάσανα και τις επιδημίες  ως συννεφάκια;

Πόσα πράγματα μπορεί να πει κάποιος για τον Άγιο αυτών των ημερών μας που γνώρισε στο ασθενικό σώμα του την μήνι των τούρκων διωκτών του από τον Πόντο του Ελληνισμού και την μανία των άθεων και αντίχριστων μποσλεβίκων του Καυκάσου ( σημερινής Γεωργίας); 

Αυτό το κατακομματιασμένο σώμα του ο ΑΓΙΟΣ το έφερε στον παράδεισο της Ελλάδος ( όπως έλεγε) και έπηξε πνευματικό προμαχώνα στα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα στην Σίψα (ΤΑΞΙΑΡΧΑΙ )  της Δράμας , όπου και σήμερα η πανεύφημος Ιερά Μόνη Αναλήψεως όπου και ο χαριτόβρυτος τάφος του ΟΣΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ του νέου ομολογητού.

Αυτό το καταπληγώμενο σώμα του ΑΓΙΟΥ από τα χτυπήματα των διαχρονικών  αντίχριστων δυνάμεων μετέφερε στην Ελλάδα ένα πολύτιμο τιμαλφές ανεκτίμητης αξίας , τεμάχιον ΤΙΜΙΟΥ ΞΥΛΟΥ με μια πρωτόγνωρη ιδιότητα, να είναι ζεστό στα χείλη του προσκυνητή σε οποιαδήποτε εξωτερική θερμοκρασία και αν υφίσταται.

Η θερμοκρασία αφής  του δια της προσκύνησης των χειλέων μας είναι πάντοτε η θερμοκρασία του ανθρωπίνου σώματος.

ΚΑΙ ποιού ανθρωπίνου σώματος; του ΘΕΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ

Ο ΑΓΙΟΣ ΚΑΡΣΛΙΔΗΣ στην κυριολεξία μετέφερε και μας χάρισε τα στίγματα των ΘΕΙΩΝ ΠΑΘΩΝ επί του ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ αυτού.

Χρόνια πολλά σε όλους και ο ΑΓΙΟΣ να πρεσβεύει για την σωτηρία της Ελλάδος και σύμπαντος του Κόσμου.

Αν γλύτωσε η Αν. Μακεδονία απο την γενοκτονία των Βουλγάρων( βλ. Δοξάτο ) το οφείλει στις προσευχές και στην παρρησία του ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ του Καρσλίδη του ομολογητού.

https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com

Κωνσταντίνος Βαρδάκας