Ελληνορωμαϊκά!

Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2020

« 55 ημέρες σχεδόν συνεχίζει να κλαίει η ΠΑΝΑΓΙΑ μας, γιατί περιμένει την Μετάνοια μας» « βλέπετε τι συμβαίνει και τι μέλλει να γίνει;»




 

φωτογραφικό και βιντεοσκοπικό υλικό από την σημερινή  Κυριακάτικη ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ 

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

1 Νοεμβρίου του Σωτηρίου και Αποκαλυπτικού έτους 2020. Οι παραπάνω φράσεις είναι από το κήρυγμα του ιερέως του Ιερού Ναού του ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ στον Βύρωνα των Αθηνών, όπου συμβαίνει το έκτακτο και Εκφαντορικό Θεοσημείο στην Εφέστια Εικόνα της ΠΑΝΑΓΙΑΣ της ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑΣ δηλ. η ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟΣ να βουρκώνει , να δακρύζει αδιάλειπτα εδώ και τόσες μέρες από την ημέρα του ΓΕΝΕΣΙΟΥ ΤΗΣ στις 8 Σεπτεμβρίου του ιδίου έτους.

Συνεχόμενος ποταμός οι όμβροι των  δακρύων  της ΠΑΝΑΓΙΑΣ μας, λαμπυρίζουσες οι λίμνες των χαριτόβρυτων αγιασμάτων – δακρύων της στο ξύλινο πλαίσιο της Εικόνος όπισθεν της αεροστεγούς υάλινης προθήκης της.



Άλαλα τα χείλη των ασεβών και των μη προσκυνούντων την εικόνα ΤΗΣ την Σεπτή, γιατί δεν μπορούν να αμφισβητήσουν τα ίδια τα μάτια τους οι δυσκολεμένοι αδελφοί μας.

Εύλαλα τα χείλη των ευσεβών των προσκυνούντων την χαριτόβρυτη ΕΙΚΟΝΑ της Παναγίας της Παρηγορήτριας που μετεωρίζονται με αγωνία και προσευχή έμπροσθεν της Εικόνος αυτής για τα συμβαίνοντα στις ημέρες μας .

ΚΥΡΙΑΚΗ πρωτομηνιά ξεκινήσαμε να εκκλησιαστούμε στον ΑΓΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ στον Βύρωνα.

Σε αυτή την πλαγιά του Υμηττού το θρονί της Παναγίας περιβλέπει την Πόλη των Αθηναίων , όλη την Αττική , όλη την Ελλάδα , ολάκερη την πλάση.

Στο ταξί που πήραμε και είπαμε στον οδηγό ότι ο προορισμός ήταν γενικά ο Βύρωνας , μας ρώτησε « στον ΑΓΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ πάτε

Τον ρωτήσαμε και « πως το κατάλαβε ;»

Και η απάντηση του ήταν « οι μισοί και παραπάνω πελάτες που θέλουν να τους πάω στον Βύρωνα, έχουν προορισμό τον ΑΓΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ για να προσκυνήσουν την ΠΑΝΑΓΙΑ, έτσι μου δίνεται και μένα ευκαιρία να προσκυνώ την Μεγαλόχαρη κάθε φορά» 


    

Όμως αδελφοί εκείνο που μας συγκλόνισε ήταν το βραδινό  μήνυμα από ένα παππούλη από την Σάμο, που μας ζήτησε να πάμε στην ΠΑΝΑΓΙΑ και να την ευχαριστήσουμε για το μεγάλο ΘΑΥΜΑ που έκανε στο Νησί του, λέγοντας μας:

-        « Τα δυο παιδιά μας πέταξαν στον Ουρανό σαν αγγελούδια , σαν μάρτυρες για να μαρτυρήσουν για την θλίψη των ημερών που διέρχεται η νιότη μας.

-        Όμως αυτή η εκατόμβη ανθρωπίνων θυμάτων  που ζει η Σμύρνη παρόλο που η απόσταση της  από το επίκεντρο του ΣΕΙΣΜΟΥ των 6, 8 Ρίχτερ είναι σχεδόν τετραπλάσιο και βάλε,  από την αντίστοιχη απόσταση από το νησί μας.

-        Αυτό λοιπόν που έγινε στην Σμύρνη, ήταν για να μας δείξει η ΠΑΝΑΓΙΑ μας από τι γλύτωσε την Σάμο και τα γύρω νησιά μας.

-        ΚΑΙ αυτό έγινε με τα δάκρυα ΤΗΣ

-        Για αυτό παιδί μου να πας να την ευχαριστήσεις και εγώ με την πρώτη ευκαιρία θα πάω να την προσκυνήσω, γιατί τώρα οι συνθήκες στο νησί είναι πολύ δύσκολες.

-        Πρέπει να βλέπουμε και εν τάχει να καταλαβαίνουμε και να ευγνωμονούμε την ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟ, αλλά και γρήγορα να μετανοήσουμε μικροί, μεγάλοι, άρχοντες εξουσίες και λαός γιατί δεν γνωρίζουμε τι άλλο έρχεται.»

 https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com

ΣΤΩΜΕΝ καλώς αδελφοί

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας