Ελληνορωμαϊκά!

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022

Μέρκελ: "θεατρικό παραμύθι η συμφωνία του Μινσκ"- και τα μνημόνια στην Ελλάδα τι ήταν κ. Μέρκελ;

 

«Αυτό που είπε η Μέρκελ στη συνέντευξή της είναι η μαρτυρία ενός ατόμου που δήλωσε ευθέως ότι όλα όσα έγιναν το 2014-2015 είχαν έναν στόχο: να αποσπάσουν την προσοχή της παγκόσμιας κοινότητας από πραγματικά προβλήματα, να αγοράσουν χρόνο, να γεμίσουν το καθεστώς του Κιέβου όπλα και να οδηγήσουν την κατάσταση σε μεγάλη σύγκρουση».

Σύμφωνα με τη Ζαχάροβα, η ομολογία της Γερμανίδας πρώην καγκελαρίου ακούγεται τρομερή: όπως η παραχάραξη ως μέθοδος δράσης στη Δύση – όπως μηχανορραφίες, χειρισμοί, κάθε είδους διαστρέβλωση της αλήθειας και του νόμου που μπορείτε να φανταστείτε.

Η ίδια τόνισε:

«Οι εκπρόσωποι της Δύσης γνώριζαν ήδη τότε, το 2015, όταν είχαν διαπραγματευτεί για πολλές ώρες ότι δεν θα εφαρμόσουν ποτέ τις συμφωνίες, αλλά ότι θα διοχετεύσουν όπλα στο καθεστώς του Κιέβου. Δεν λυπήθηκαν ούτε για τις γυναίκες, ούτε για τα παιδιά, ούτε για τον άμαχο πληθυσμό του Ντονμπάς και γενικά της Ουκρανίας. 

Στη συνέντευξη στην εφημερίδα Die Zeit , που δημοσιεύτηκε στις 7 Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους, η Μέρκελ είχε πει επί λέξει:

«Η συμφωνία του Μινσκ του 2014 ήταν μια προσπάθεια να δοθεί χρόνος στην Ουκρανία… Ήταν σαφές σε όλους μας ότι επρόκειτο για μια παγωμένη σύγκρουση, ότι το πρόβλημα δεν είχε επιλυθεί, αλλά αυτό ακριβώς έδωσε στην Ουκρανία πολύτιμο χρόνο.

Η Ουκρανία του 2014 – 2015 δεν έχει καμία σχέση με τη σημερινή Ουκρανία» υποστήριξε μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα Die Zeit η Μέρκελ εκφράζοντας αμφιβολία για το κατά πόσα τα κράτη – μέλη του ΝΑΤΟ θα μπορούσαν να συνδράμουν την Ουκρανία στον βαθμό που το πράττουν σήμερα.

Στα γεγονότα του 2014 η Μέρκελ ήταν καγκελάριος της Γερμανίας, ενώ ήταν από τους βασικούς πρωταγωνιστές στη διαμόρφωση των συνθηκών του Μινσκ που αποσκοπούσαν στην αντιμετώπιση των συγκρούσεων στο Ντονμπάς.

Περισσότερα

https://warnews247.gr/salos-apo-ti-dilosi-a-merkel-rosia-i-paradochi-tis-gia-tin-symfonia-tou-minsk-sikonei-eidika-dikastiria/