Ελληνορωμαϊκά!

Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2022

τις επόμενες ημέρες δριμύ ψύχος χτυπάει την Ευρώπη και την δοκιμάζει αν γλυτώσει το blackout.

Bloomberg: Ο αρκτικός καιρός χτυπά τελικά την Ευρώπη και θα δοκιμάσει τον ενεργειακό εφοδιασμό
Το κύμα ψύχους που πλήττει την ήπειρο θα συνεχιστεί και την επόμενη εβδομάδα - με προβλέψεις για θερμοκρασίες υπό το μηδέν στη Γερμανία και χιόνι σε τμήματα του Ηνωμένου Βασιλείου, σύμφωνα με το Bloomberg
Ενώ οι συνθήκες θα συμβάλουν στην ενίσχυση του εορταστικού πνεύματος, θα αρχίσουν να ασκούν πίεση στις προμήθειες ενέργειας που είναι ζωτικής σημασίας για να επιβιώσει η Ευρώπη το χειμώνα χωρίς μπλακ άουτ.
 Ο υδράργυρος θα πέσει μέχρι και στους -23 βαθμούς Κελσίου (-9 Φαρενάιτ) στα πολύ βόρεια της Σκανδιναβίας τη Δευτέρα, δήλωσε ο κρατικός προγνώστης της Σουηδίας. Άλλοι μετεωρολόγοι βλέπουν τις περισσότερες πιθανότητες για χιόνι βραχυπρόθεσμα στη βόρεια και ανατολική Σκωτία, ενώ το Met Office του Ηνωμένου Βασιλείου εξέδωσε προειδοποίηση για χιόνι και πάγο στη νοτιοανατολική Αγγλία και το Λονδίνο από την Κυριακή.

"Όλα δείχνουν ότι ο κρύος καιρός θα διαρκέσει τουλάχιστον για τις επόμενες 10 ημέρες", δήλωσε ο Ματίας Λιντ, μετεωρολόγος στον κρατικό μετεωρολόγο της Σουηδίας. "Μπορεί να υπάρξει αρκετό χιόνι τις επόμενες ημέρες".

Η ανησυχία είναι ότι οι τσουχτερές συνθήκες συνοδεύουν μια επιδεινούμενη κρίση ηλεκτρικής ενέργειας στη Σουηδία, με μια διακοπή στον μεγαλύτερο πυρηνικό αντιδραστήρα της χώρας  να αυξάνει τον πραγματικό κίνδυνο διακοπών.
.