Ελληνορωμαϊκά!

Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2022

ΡΩΣΙΚΟ ΚΕΦΑΛΟΚΛΕΙΔΩΜΑ - ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΉΣ ΣΤΟΝ ΤΡΙΤΟ ΠΟΛΕΜΟ

Γνωρίζουμε από Πατέρες και πριν χρόνια ότι ο Ρωσικός στόλος θα είναι ο πρωταγωνιστής των δρώμενων που θα ζήσουμε. 

και μάλιστα αυτό μας αφορά γιατί ο στόλος αυτός θα βουλιάξει τον τούρκο και θα καταλάβει εξ απήνης την ΠΟΛΗ .

Με αυτό θα επαληθευτεί η μαρτυρία του ΑΓΊΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ " οι ρώσοι θα κατέβουν για τα συμφέροντα τους αλλά στην ουσία δίχως να το θέλουν θα βοηθήσουν εμάς " 

ΤΙ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΖΟΥΜΕ; 
- ανησυχητικές κινήσεις σε όλες τις θάλασσες του πλανήτη.

 ΡΩΣΙΚΟ ΚΕΦΑΛΟΚΛΕΙΔΩΜΑ 

Η ΡΩΣΙΑ ΚΥΚΛΩΝΕΙ ΔΙΑ ΘΑΛΑΣΣΗΣ ΤΙΣ ΔΥΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ- Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

   ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ 

" Έξι ρωσικά πολεμικά πλοία κατευθύνονται από τη Μεσόγειο στη Μαύρη Θάλασσα για να συμμετάσχουν σε ναυτικές ασκήσεις, μετέδωσε το πρακτορείο Interfax επικαλούμενο ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας." 

https://www.protothema.gr/world/article/1209731/exi-rosika-polemika-ploia-kateuthunodai-apo-ti-mesogeio-sti-mauri-thalassa-gia-nautikes-askiseis/

ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ 

ΝΑΤΟ - ΡΩΣΙΑ φτιάχνουν το ΧΙΛΙΑΡΜΕΝΟ στις μέρες μας και την επιβεβαίωση της ΠΡΟΦΗΤΕΙΑΣ

" Τρία καταδρομικά κλάσης “Slava” μαζί με φρεγάτες, αντιτορπιλικά και υποβρύχια, αναπτύσσονται σε Μαύρη Θάλασσα-Αιγαίο/Μεσόγειο και Αδριατική με ξεκάθαρες διαταγές να μπλοκάρουν επιθετικές κινήσεις του 6ου Στόλου.

Οι Ρώσοι παρατάσσουν τρεις ομάδες μάχης που αποτελούνται από τρία καταδρομικά, ένα η κάθε μία. Πρόκειται για τα καταδρομικά κλάσης “Slava”, τα “Varyag”, “Moskva” και “Marshal Ustinov”. Είναι μία σπάνια ρωσική κίνηση που συναντάται μόνο σε περιόδους κρίσεων.

Τα καταδρομικά κλάσης “Slava” έχουν διαταγές να δημιουργήσουν συνθήκες Ζώνης Αεράμυνας σε Αιγαίο/Αν. Μεσόγειο, Αδριατική και Μαύρη Θάλασσα ενώ το το “Moskva” έχει εντολή να μπλοκάρει την είσοδο στα Στενά και τα Δαρδανέλια σε περίπτωση που ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις επιχειρήσουν να “σπάσουν” την Συνθήκη του Μοντρέ και να εισέλθουν."

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στο https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/2022/02/blog-post_87.html

 ΑΡΚΤΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ - ΑΛΑΣΚΑ

Μοίρα του ρωσικού Στόλου του Ειρηνικού πλέει από τη Θάλασσα της Ιαπωνίας στην Οχστσκική Θάλασσα περνώντας το παγωμένο πέρασμα των Στενών του La Perouse με ένα παγοθραυστικό να προηγείται ανοίγοντας τον «δρόμο» στα πολεμικά σκάφη.

https://warnews247.gr/moira-tou-rosikou-stolou-tou-eirinikou-pleei-apo-ti-thalassa-tis-iaponias-stin-ochstskiki-thalassa/

Η Οχοτσκική Θάλασσα ή Θάλασσα του Οχότσκ είναι θάλασσα του Ειρηνικού Ωκεανού. Πήρε το όνομά της από την πόλη Οχότσκ, τον πρώτο οικισμό των Ρώσων στην Άπω Ανατολή. Βρίσκεται μεταξύ της Σιβηρίας και της Ιαπωνίας.

Η Οχοτσκική θάλασσα περικλείεται από τα ομόσπονδα υποκείμενα της Ρωσίας Καμτσάτκα (βορειοανατολικά), Μαγκαντάν (βόρεια), Χαμπάροβσκ (δυτικά-νοτιοδυτικά) και τη νησιωτική Σαχαλίνη (νοτιοδυτικά), ενώ βρίσκεται βορειοδυτικά των νησιών Κουρίλων (που διοικούνται από την Ρωσία, αλλά διεκδικούνται από την Ιαπωνία) και βόρεια του νησιού Χοκάιντο της Ιαπωνίας. Νοτιοανατολικά της Σαχαλίνης επικοινωνεί με τη Θάλασσα της Ιαπωνίας. Η έκτασή της είναι όσο η μισή Μεσόγειος (1.578.000 τ. χλμ.). Σε αυτή χύνονται τα νερά των ποταμών ΑμούρΟχόταΤογκούρ και Ούντα. Το μεγαλύτερο βάθος της, κοντά στη νήσο Σαχαλίνη, φτάνει τα 3.378 μέτρα. Τον χειμώνα επικρατούν ομίχλες που κάνουν δύσκολη κι επικίνδυνη τη ναυσιπλοΐα. Γύρω στις ακτές παγώνει, καθώς και τα ποτάμια που χύνονται σε αυτή.https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9F%CF%