Ελληνορωμαϊκά!

Δευτέρα 2 Αυγούστου 2021

ΔΙΧΩΣ ΑΝΑΣΑ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ - ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ - ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΩΡΕΣ- ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΑΝ ΣΤΟΧΟΙ

  


Σε πολεμικό συναγερμό τέθηκε το Ιράν

Ο πρώην πρόεδρος του Ιράν Χ. Ρουχανί ανέφερε πως ο “πρώην Γάλλος πρόεδρος μου εξομολογήθηκε πως οι χώρες του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ έχουν συμφωνήσει να ξεκινήσουν πόλεμο εναντίον μας”

Αυτό μετέδωσε κορυφαίο ισραηλινό ΜΜΕ.

Ιρανικά ΜΜΕ που απηχούν θέσεις της κυβέρνησης της Τεχεράνης αρχικά παραδέχτηκαν πως Ιρανοί Φρουροί ήταν πίσω από το κτύπημα στο πλοίο Mercer για λόγους εκδίκησης για την Συρία. Λίγο αργότερα όταν το Ιράν είδε πως η κατάσταση σοβάρεψε, αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμειξη…

Υπό το φως των δραματικών εξελίξεων, το Ιράν έχει μεταπέσει σε εμπόλεμη κατάσταση. Σύμφωνα με ιρανικές πληροφορίες, η αεράμυνα του είναι σε κατάσταση πολεμικού συναγερμού ενώ έχουν μεταφερθεί αντιαεροπορικά συστήματα στο πυρηνικό εργοστάσιο του Bushehr.

Ιρανική πηγή όπως αποκάλυψε το ΜΜΕ Press TV που απηχεί θέσεις των Ιρανών Φρουρών, ανέφερε πως “η Τεχεράνη θα δώσει ισχυρή και συντριπτική απάντηση σε κάθε μέτρο που λαμβάνεται κατά των εθνικών συμφερόντων και ασφάλειας, κατηγορώντας τη Βρετανία και τις ΗΠΑ για τις συνέπειες τέτοιων κινήσεων εναντίον του Ιράν”.Ιρανός ΥΠΕΞ. «Θα απαντήσουμε άμεσα και δυναμικά σε περίπτωση οποιασδήποτε στρατιωτικής ενέργειας με δικαιολογία την επίθεση στο τάνκερ Mercer».

Τέλος ο αρχηγός των Ισραηλινών ΕΔ, στρατηγός Aviv Kohavi, επικοινώνησε με τον Διοικητή της Κεντρικής Διοίκησης (CENTCOM Frank McKenzie για να συζητήσουν τις περιφερειακές εξελίξεις και την απάντηση στο Ιράν. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στο https://warnews247.gr/me-kommeni-tin-anasa-i-mesi-anatoli-israil-kai-symmachoi-tha-epitethoun-sto-iran-fotografies-sok-apo-to-vomvardismeno-ploio/