Ελληνορωμαϊκά!

Σάββατο 21 Αυγούστου 2021

Η πτώση της Καμπούλ ανέτρεψε τα σχέδια του Ερντογάν- έρχονται αναταραχές στην Τουρκία


ΕΝΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΚΑΙ ΣΩΣΤΑ ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΟ ΑΘΡΟ από το https://www.echedoros-a.gr/2021/08/blog-post_37.html#more

 Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν,  ανέλαβε, εθελοντικά, το ρόλο του αμερικανικού χωροφύλακα στο Αφγανιστάν, αλλά οι ελπίδες του για ενίσχυση της θέσης του στη χώρα διαψεύστηκαν μετά την κατάληψη της Καμπούλ από τους Ταλιμπάν. 

Ακόμη και εκείνοι οι Αφγανοί αξιωματικοί επιβολής του νόμου που εκπαιδεύτηκαν στην Τουρκία δεν κατάφεραν να αντιμετωπίσουν τη διασφάλιση της ασφάλειας της δημοκρατίας και της πρωτεύουσάς της.

 Αντί να ονειρεύεται τον έλεγχο του αεροδρομίου της Καμπούλ και του Αφγανιστάν συνολικά, η Άγκυρα δέχτηκε ένα ρεύμα εκατοντάδων χιλιάδων Αφγανών προσφύγων που συνεχίζουν να διεισδύουν στη χώρα χωρίς εμπόδια, προκαλώντας δυσαρέσκεια και αναταραχή στον πληθυσμό.


Ταραχές στην Άγκυρα


Στις αρχές Αυγούστου, πλήθος δυσαρεστημένων Τούρκων στην Άγκυρα οργάνωσαν πογκρόμ στα καταστήματα και τα σπίτια των Σύρων προσφύγων, σε ορισμένες περιπτώσεις, μάλιστα, έκαψαν και την περιουσία τους. 

Επισήμως, η αιτία μιας τέτοιας αύξησης της λαϊκής δυσαρέσκειας ήταν η δολοφονία ενός Τούρκου πολίτη, του 18χρονου Εμιρχάν Γιαλτσίν, από μετανάστες. 

Ωστόσο, οι ειδικοί βλέπουν ένα εντελώς διαφορετικό κίνητρο σε αυτά τα γεγονότα - φόβο για νέες ροές μεταναστών που έχουν ήδη κατακλύσει όλες τις μεγάλες πόλεις.

Ταυτόχρονα, δεν αφορούσε μόνο Σύρους, αλλά και Αφγανούς πρόσφυγες, οι οποίοι τον τελευταίο μήνα διέσχισαν ελεύθερα τα σύνορα Ιράν-Τουρκίας σε εκατοντάδες. 

Λίγες ημέρες πριν από αυτά τα γεγονότα, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αφενός, αρνήθηκε το γεγονός της αύξησης της ροής Αφγανών προσφύγων και αφετέρου, είπε ότι η χώρα ήταν αρκετά ισχυρή για να δεχθεί πρόσφυγες προσθέτοντας:

«Στο εξής, θα φιλοξενούμε πρόσφυγες με καλή οικονομική διαχείριση».

 

Επιπλέον, ο Τούρκος ηγέτης επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά ότι οι μετανάστες για αυτόν αποτελούν πηγή χρηματοδότησης και μέσο εκβιασμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ).

Ο εκπρόσωπος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος ( CHP ) Φάικ Οζτράκ , σχολιάζοντας το πρόβλημα των προσφύγων, δήλωσε επικριτικά ότι η κυβέρνηση Ερντογάν ανέχεται τη μετανάστευση.

«Τα σύνορα είναι η τιμή της χώρας, αλλά σήμερα δεν έχουμε σύνορα. Ακόμα κι αν η Τουρκία δεν είναι γείτονας του Αφγανιστάν, Αφγανοί μετανάστες εισβάλλουν πρώτα στο Ιράν και από εκεί, κουνώντας τα χέρια τους, διασχίζουν ελεύθερα το ιρανικό-τουρκικά σύνορα «, ο πολιτικός δήλωσε στις 10 Αυγούστου.  

Σύμφωνα με τον Οζτράκ , ο Ερντογάν, συνδέοντας το ζήτημα των προσφύγων με τα οικονομικά, αποκαλύπτει τους πραγματικούς του στόχους.

 

 

Φορείς της κουλτούρας του τζιχαντισμού

 

Κατά την ίδια περίοδο, πολλά εγκλήματα μεταξύ μεταναστών έλαβαν χώρα στην Τουρκία, τα οποία κατέδειξαν σαφώς πώς οι παραδόσεις των προσφύγων μεταναστεύουν στο τουρκικό έδαφος.

Σε ένα κτίριο κατοικιών στην περιοχή Κιουτσιούκτσεκμεντζέ  της Κωνσταντινούπολης, η αστυνομία βρήκε το σώμα ενός αλλοδαπού ονόματι Zishan Alvi από το Πακιστάν, του οποίου το κεφάλι κόπηκε από άγνωστους δράστες και τοποθετήθηκε στο σώμα με μια σημείωση με εισαγωγικά στα αραβικά.

 Σύντομα, οι Τούρκοι αστυνομικοί συνέλαβαν τρεις υπόπτους - αποδείχθηκε ότι ήταν συμπατριώτες του θύματος, Πακιστανοί μετανάστες, οι οποίοι ήταν από 21 έως 23 ετών. Οι κρατούμενοι ομολόγησαν ότι διέπραξαν τις δολοφονίες για θρησκευτικούς λόγους.

«Έβρισε την πίστη μας. Επομένως, του κόψαμε το κεφάλι », ανέφεραν στην κατάθεσή τους.

Στις 13 Αυγούστου, το Halk TV ανέφερε μια άλλη παρόμοια περίπτωση . Τρεις Ιρακινοί πρόσφυγες που ζούσαν στην πόλη Ορντού σκότωσαν έναν συμπατριώτη τους ο οποίος δεν συμμεριζόταν τις θρησκευτικές τους απόψεις: ο Χουσεΐν Καλάφ Αμπντουλαμέρ προσήλθε σε διαφορετική κατεύθυνση στο Ισλάμ και ήταν Σιίτης. Η δίκη της Τουρκίας ολοκληρώθηκε τον περασμένο μήνα και οι κατηγορούμενοι έλαβαν ποινή ισόβιας κάθειρξης.

Σύμφωνα με τον γνωστό Τούρκο παρατηρητή Ισμαήλ Σαϊμάζ ,τέτοιες σεχταριστικές δολοφονίες είναι συχνές και θα συνεχιστούν.

«Το πρόβλημα είναι ότι αντιμετωπίζουμε όχι μόνο μια τεράστια ροή μεταναστών, υψηλό κόστος για αυτούς, υψηλότερες τιμές ενοικίου και περικοπές θέσεων εργασίας, αλλά και το γεγονός ότι φέρουν τις λεγόμενες αξίες τους. Φέρνουν την ιδεολογία τους στην Τουρκία. Αυτοί που έρχονται από τη Συρία φέρνουν τον Σαλαφισμό και τον Τζιχαντισμό. Όσοι από το Ιράκ φέρνουν ομολογιακές διαμάχες μαζί τους, Πακιστανοί και Αφγανοί έφεραν δολοφονίες και αποκεφαλισμούς για προσβολή των συναισθημάτων των πιστών. Αυτός είναι ο μεσαιωνικός κόσμος τους, τον οποίο φέρνουν στη χώρα μας. Και αύριο θα το επιβάλουν στους πολίτες μας και θα το σκορπίσουν σε όλη την Τουρκία, σκοτώνοντας τους Τούρκους επειδή οι άνδρες χωρίς γένια και οι γυναίκες χωρίς μαντίλα δεν νηστεύουν ούτε προσεύχονται», είπε.

Έως και 5 εκατομμύρια μπορεί να εγκαταλείψουν το Αφγανιστάν

 

Μέχρι σήμερα, μπορεί να δηλωθεί ότι τα σχέδια για τον έλεγχο του αεροδρομίου της Καμπούλ απέτυχαν και οι πρόσφυγες συνεχίζουν να εγκαταλείπουν το Αφγανιστάν. 

Σύμφωνα με τους ειδικούς, συνολικά έως και 5 εκατομμύρια κάτοικοι ενδέχεται να εγκαταλείψουν τη χώρα.

 Τα ευρωπαϊκά κράτη είναι πεπεισμένα ότι για να ξεπεραστεί η νέα μεταναστευτική κρίση, η χώρα πρέπει να διαπραγματευτεί με την Άγκυρα.

Αυτό σημαίνει ότι, παρά το γεγονός ότι η Τουρκία πιθανότατα δεν θα μπορέσει να τακτοποιηθεί με τους Ταλιμπάν στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, έλαβε την ευκαιρία να λάβει μια νέα δόση από την ΕΕ. 

Ωστόσο, τα συναισθήματα στην τοπική κοινωνία λένε ότι οι Τούρκοι δεν είναι έτοιμοι να ανεχτούν νέους επισκέπτες και στην πρώτη πρόκληση από μετανάστες, το κύμα δυσαρέσκειας μπορεί να μην περιορίζεται σε μία μόνο περιοχή - κινδυνεύει να εξαπλωθεί σε ολόκληρη τη χώρα.

Riafun.ru

ΠΗΓΗ https://www.echedoros-a.gr/2021/08/blog-post_37.html#more