Ελληνορωμαϊκά!

Σάββατο 28 Αυγούστου 2021

Από λόγια καλά πάμε αλλά τώρα το «λεπίδι» ακούμπησε στο σβέρκο μας. Καιρός να σκεφτούμε πως θα σωθούμε από αυτά που μας ετοίμασαν;

 


Πολλές σήμερα είναι οι Ηρωδιάδες, αλλά μια είναι η κεφαλή του Τιμίου Προδρόμου.

Από πού να ξεκινήσουμε, όταν όλα τα προβλήματα ξεκίνησαν και τρέχουν μαζί;

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

29 Αυγούστου και η ματιά μας με δέος  πάει στην σκηνή που αποτέμνεται η Τιμία Κεφαλή του Ιωάννη του Βαπτιστή και η εκκλησία μας εορτάζει το θλιβερό αυτό γεγονός και ουσιαστικά τιμάει τον ΜΕΙΖΩΝ άνθρωπον   μεταξύ των βροτών που γεννήθηκαν  από γυναίκες κατά την ρήση του Κυρίου μας Ιησού Χριστού.

Μείζων εν γεννητοίς γυναικών προφήτης Ιωάννου του Βαπτιστού ουδείς εστι” (Λουκ. ζ’ 28). Είναι ο μεγαλύτερος των Προφητών….Το όνομα Ιωάννης, που έλαβε, ήταν και αυτό δώρο του Θεού, όπως και ο ίδιος.

 Μια αποκομμένη Κεφαλή  όπως αυτή του Προδρόμου που αγιάζει τους πιστούς και στην ιστορική διαδρομή της τα πρώτα χρόνια κρύβεται 

(την κρύβουν οι χριστιανοί)  σε ένα πιθάρι στην γειτονική Δαμασκό της σημερινής Συρίας.

Και πάει αμέσως το μυαλό μας στις εκατοντάδες εκείνες κεφαλές των Ορθοδόξων της Συρίας και των άλλων αθώων της πολιτών που αποκόπησαν και παλουκώθησαν στην συνέχεια για να δείχνονται ως τρόπαια των τζιχαντιστών προς τους λαούς με το μήνυμα « καθίστε καλά γιατί θα έρθει η σειρά σας» και η σειρά μας ήρθε.

Ποιοι ήταν οι τζιχαντιστές και ουδείς μπορεί να δώσει μαρτυρία, τι ήταν αυτό το κακό, όταν εξεπορεύθησαν αυτά τα μιάσματα από τα αντίχριστα  γεωπολιτικά εργαστήρια των δεξαμενών, λέει σκέψης με σκοπό να φοβίζουν τους λαούς ώστε  να υλοποιήσουν τους έκνομους σχεδιασμούς τους; ( τα είπαν οι άγιοι μας όλα αυτά πριν χρόνια) 

Προιόν των τζιχαντιστών και των άλλων εξτρεμιστικών ομάδων ήταν οι « πρόσφυγες του πολέμου» και τόσα άλλα δεινά. Σήμερα μια επανάληψη βλέπουμε στο Αφγανιστάν, μαζί με τους  υποκριτικούς αναστεναγμούς και τα κροκοδείλια δάκρυα της Δύσης.

Πάμε παρακάτω , μόνο να ήταν αυτό άραγε; Όταν σήμερα σε κάποια μυστικά  εργαστήρια  βιοτεχνολογίας και  γενετικής απεργάζονται τόσες " αποκοπές κεφαλών"  εις το όνομα μιας παρωχημένης ευγονικής με σκοπό την κλιματική αλλαγή (μπορεί να φτάσουμε στο να μην αναπνέουμε για να μην ανοίξει περαιτέρω  η τρύπα του όζοντος;)

Ένα είναι βέβαιο από εδώ και πέρα, ότι δεν θα αφήσουν τον άνθρωπο να πεθάνει ανθρώπινα.

Να ήταν μόνο άραγε αυτό, όταν η παναίρεση και η πανθρησκεία που ευθυγραμμίζεται να δώσει πρόσωπο στις μέρες μας εις το όνομα μιας αγάπης δίχως αγάπη, άρχισε να " ξανακόβει"  τα κεφάλια των αγίων μαρτύρων μας που ομολόγησαν για την ΜΙΑ  ΑΓΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ και ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ.

  «Πάλιν Ηρωδιάς μαίνεται, πάλιν ταράττεται» φώναζε ο Ιερός Χρυσόστομος και τα έβαζε εν ψυχρώ με την κοσμική εξουσία, ενώ σήμερα η κοσμική εξουσία ταράττει την εκκλησιαστική αρχή και την καθιστά άφωνη.

Πολλές σήμερα οι Ηρωδιάδες, αλλά μια είναι  στις μέρες μας η Τιμία Κεφαλή του Προδρόμου.

Αυτή η Χαριτόβρυτος  Κεφαλή θεμελίωσε με την Αγιαστική Χάρη της τον Χριστό μέσα στον Ελληνορθόδοξο Πολιτισμό και έδωσε και δίνει καρπούς.

Αυτός  ο  αγιασμένος  πολιτισμός γίνεται η αιτία να ταράσσονται οι κάθε λογής Ηρωδιάδες , να μαίνονται, να δαιμονίζονται και να πληρώνουν τους μακελλάρηδες για να αποκόψουν την κεφάλι αυτού του πολιτισμού  μαζί με τα παιδιά του.

Από λόγια καλά πάμε, αλλά τώρα το « λεπίδι»  ακούμπησε στο σβέρκο μας. Καιρός να σκεφτούμε πως θα σωθούμε από αυτά  που  μας ετοιμάζουν.

Με ΠΊΣΤΗ και Ελπίδα ότι θα βγούμε από το δαιμονικό τούνελ.

https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας