Ελληνορωμαϊκά!

Πέμπτη 26 Αυγούστου 2021

" για να κλαίει τόσο πολύ ακόμα η ΠΑΝΑΓΙΑ μέχρι σήμερα , σκέψου τι μας περιμένει; " μας είπε μια προσκυνήτρια δίπλα στην ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑ


( λήψη φώτο και βίντεο στον εσπερινό του ΑΓΙΟΥ ΦΑΝΟΥΡΙΟΥ του 2021)

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Είχαμε πολύ καιρό  να πάμε στον Άγιο Δημήτριο στον Βύρωνα για να προσκυνήσουμε την Εφέστεια Εικόνα της ΠΑΝΑΓΙΑΣ της ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑΣ. Απλώς μαθαίναμε για τα ΘΑΥΜΑΣΙΑ της και Δοξάζαμε τον ΑΓΙΟ ΤΡΙΑΔΙΚΟ ΘΕΟ για την έκτακτη αυτή Παρηγοριά και Παραμυθία των θλιβερών ημερών μας.

Έτσι παραμονή του Νεοφανούς ΑΓΙΟΥ ΦΑΝΟΥΡΙΟΥ πήγαμε για να προσκυνήσουμε την ΧΑΡΗ ΤΗΣ .

Το ότι η ευωδία της Μυροβλησίας ΤΗΣ  διαχέεται ακόμα και έξωθεν του Ιερού Ναού και  γίνεται σε πάρα πολλούς αντιληπτό, είναι μια άλλη ΘΕΟΣΗΜΕΙΑ, ότι η Φιλανθρωπία της ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ εξέρχεται σωστικά  στους δρόμους των Αθηνών που κατακλύστηκαν με οξυμμένα κοινωνικά προβλήματα.

Αλλά ετούτη την φορά και ενώ ζήσαμε και ζούμε τόσα θλιβερά με φωτιές , καταστροφές και λοιμούς

(πανδημίες ) και ακαταστασίες εθνών, σταθήκαμε σεβαστικά και με σκυμμένο το πρόσωπο μας ενώπιον ΤΗΣ  και όταν ντροπαλά το ανασηκώσαμε, αντικρύσαμε το ΠΑΝΑΓΙΟ ΠΡΟΣΩΠΟ της ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ να  είναι λουσμένο με  δάκρυα.

Εκείνη την στιγμή σταματάει ο νους και δεν μπορείς να αρθρώσεις λέξεις παρακλήσεως, απλώς εισέρχεσαι στην διάσταση της καρδιακής σιγής , όπου σταματούν όλα γύρω σου, ενώ εσύ βλέπεις τα Πανάγια Δάκρυα και απορείς για το ΘΕΙΟ ΕΛΕΟΣ και για τα χάλια σου.



Σε αυτήν την κατάσταση μια φράση που ακούστηκε δίπλα μας , μας συνέφερε:

 " για να κλαίει τόσο πολύ ακόμα η ΠΑΝΑΓΙΑ μέχρι σήμερα , σκέψου τι μας περιμένει; " μας είπε μια προσκυνήτρια δίπλα στην ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑ  

Και δεν είχε άδικο.

Η σιωπή είναι χρυσός και καθαρή προσευχή ,όμως τα ΘΑΥΜΑΣΙΑ της ΠΑΝΑΓΙΑΣ της ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑΣ που είναι πλέον δεκάδες σε όλη την υφήλιο δεν μπορούν να σωπάσουν γιατί δείχνουν το ΜΕΓΑ ΕΛΕΟΣ της στον αναγκεμένο άνθρωπο των ημερών μας στον οποίο προσφέρει δωρεάν το ΘΑΥΜΑ και μόνο με την επίκληση της ονόματος ΤΗΣ ως ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑΣ.

Τα ΠΑΝΑΓΙΑ ΔΑΚΡΥΑ και η ΟΥΡΑΝΙΑ ΕΥΩΔΙΑ της ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ τόσους μήνες ( σε 11 μέρες συμπληρώνεται ένας ολάκερος χρόνος )  δείχνουν την επίμονη ΠΡΟΣΕΥΧΗ της και ΙΚΕΣΙΑ να γλυτώσουμε από την Δικαία Οργή του ΥΙΟΥ ΤΗΣ για την καρδιακή μας πώρωση και αμετανοησία.



ΑΥΤΗ η   ΕΙΚΟΝΑ πρέπει να λιτανευθεί σε όλη την ΕΛΛΑΔΑ για να διώξει όλα τα κακά και αν δεν το κάναμε  μέχρι σήμερα θα το κάνουμε σύντομα από μεγάλη ανάγκη.

ΑΥΤΟ το ΔΩΡΟ του ΟΥΡΑΝΟΥ δόθηκε από αγάπη άνωθεν στους χαλεπούς καιρούς μας που δοκιμάζεται η ΠΙΣΤΗ  και ταρακουνιέται το σκάφος της Εκκλησίας λόγω της ολιγοπιστίας του πληρώματος της.

Αλλά ας κλείσουμε με μια φράση του Θείου Κηρύγματος ότι αυτά τα Δάκρυα της ΠΑΝΑΓΙΑΣ  ανήμερα του ΑΓΙΟΥ ΦΑΝΟΥΡΙΟΥ να φανερώσουν την ΕΛΠΙΔΑ σε όλους μας για να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων, να στηρίξουμε τους εαυτούς μας εν ΧΡΙΣΤΩ και τους άλλους.


Με ΠΊΣΤΗ και Ελπίδα ότι θα βγούμε από το δαιμονικό τούνελ.

https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας