Ελληνορωμαϊκά!

Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2022

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ στην ΜΟΣΧΑ - Ρώσοι αξιωματικοί ζήτησαν την παραίτηση του Πούτιν

ΟΤΑΝ ΣΕ ΧΤΥΠΟΥΝ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ από  https://www.mk.ru/

 https://www.echedoros-a.gr/2022/02/blog-post_46.html

Μόσχα.

Η Πανρωσική Συνέλευση Αξιωματικών δημοσίευσε ανοιχτή έκκληση προς τους συμπατριώτες και τις ρωσικές αρχές, με την οποία κήρυξε το απαράδεκτο να προκληθεί πόλεμος για λόγους διατήρησης της εξουσίας, γράφει ειδησεογραφική ρωσική πύλη ‘Moskovsky Komsomolets’.

Την έκκληση υπέγραψε ο πρόεδρος της οργάνωσης, συνταγματάρχης Λεονίντ Ιβασόφ , ο οποίος είναι, επίσης, ιστορικός, λέκτορας στο MGIMO και στο Κρατικό Γλωσσολογικό Πανεπιστήμιο της Μόσχας, επικεφαλής της Ακαδημίας Γεωπολιτικών Προβλημάτων και πρώην επικεφαλής του κύριου τμήματος διεθνούς στρατιωτικής συνεργασίας του υπουργείου Άμυνας.

«Εμείς, οι αξιωματικοί της Ρωσίας, απαιτούμε από τον πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας να εγκαταλείψει την εγκληματική πολιτική πρόκλησης πολέμου», αναφέρει η έκκληση και αναφέρει ότι ως αποτέλεσμα μιας τέτοιας πολιτικής, η χώρα «θα βρεθεί μόνη της απέναντι στις ενωμένες δυνάμεις της Δύσης».

 Όπως επισημαίνεται, ο Πούτιν έπρεπε επίσης να «δημιουργήσει προϋποθέσεις για την εφαρμογή του άρθρου 3 του Συντάγματος στην πράξη».

 Ενώ το τρίτο αίτημα είναι «παραιτηθείτε».

Οι αξιωματικοί απευθύνουν έκκληση στους συνταξιούχους στρατιωτικούς και στην εφεδρεία, καθώς και σε όλους τους πολίτες της Ρωσικής Ομοσπονδίας, «με σύσταση να είναι σε εγρήγορση… να αντιταχθούν ενεργά στην προπαγάνδα για τον πόλεμο». 

Αναφέρουν, επίσης, την ανάγκη «να αποτραπεί μια εσωτερική εμφύλια σύγκρουση».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στο https://www.echedoros-a.gr/2022/02/blog-post_46.html