Ελληνορωμαϊκά!

Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2021

ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΤΟΥΜΕ ΑΔΕΛΦΟΙ ΤΟ " ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ " ΨΩΜΊ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΑΧΙΣΤΟΥΣ ΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΑ.



ΛΑΒΑΜΕ ΕΝΑ ΜΗΝΥΜΑ ΕΚΚΛΗΣΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ 

ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΑΓΝΟΗΣΟΥΜΕ 

ΤΟ ΚΑΤΑΘΕΤΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΜΑΣ ΗΡΘΕ 

Αγαπητέ μου κ. Κώστα, Καλό και ευλογημένο μήνα με υγεία! Σας στέλνω το κείμενο αυτό με τις φωτογραφίες και σας παρακαλώ πολύ κ. Κώστα μου να τα ανεβάστε στο «Ελληνορωμαϊκά» και έχει ο Θεός.  Ο Άγιος μας Νικόλαος ο Πολιούχος της Περιοχής μας, σε αντάλλαγμα της αγάπης σας  σε άπορους συνανθρώπους μας στην Αφρική, να σας προστατεύει πάντοτε  και να σας χαρίζει υγεία . Καλή συνέχεια  της Σαρακοστής!

Υ. Γ. Για περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να βρείτε στο face Book.




 

ΈΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ

 

Αγαπητοί μου φίλοι και φίλες, Καλό και ευλογημένο μήνα με υγεία ακραιφνή. Χρόνια πολλά!! Η τοπική μας Ορθόδοξη Εκκλησία στην Ι. Επισκοπή Κισανγκάνι του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, στο Ανατολικό Κονγκό, καταβάλλει τεράστια προσπάθεια για να βρίσκεται κοντά στους άπορους και πονεμένους αδελφούς μας μεγάλους και μικρούς. Τους μιλάμε για την Ορθοδοξία, τον Χριστό, την Υπεραγία Θεοτόκο και τους Αγίους μας, τους αναλύουμε θεολογικά τις περικοπές του Ευαγγελίου.  Σαν Ορθόδοξοι Χριστιανοί δεν μένουμε όμως αδιάφοροι και ασυγκίνητοι στα συγκλονιστικά καθημερινά τους προβλήματα. Πολλά από αυτά τα παιδιά που βλέπετε στις φωτογραφίες κοιμούνται πεινασμένα, χωρίς σταθερή στέγη, χωρίς ρούχα, άρρωστα, τελείως εγκαταλελειμμένα. Κάποια  δεν πάτησαν ποτέ ούτε την πρώτη τάξη του Δημοτικού, άλλα που ξεκίνησαν αναγκάστηκαν αμέσως να σταματήσουν λόγω έλλειψης μέσων για να πληρώσουν τα δίδακτρά τους. Τι μέλλον μπορούν να έχουν αυτά τα παιδιά αν δεν τα βοηθήσουμε εμείς, αν δεν τα συμπεριλάβουμε στο πρόγραμμά  μας και ενδιαφερθούμε γι’ αυτά;! Το πιο εύκολο και αναμενόμενο, αν κάτι δεν γίνει, είναι αύριο να πάρουν και αυτά όπλα και να στραφούν εναντίον όλων μας για την αδιαφορία μας και την απώλειά τους. Κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε σαν  Εκκλησία για να τα βοηθήσουμε, να ζήσουν, να γίνουν άνθρωποι, εξασφαλίζοντάς τους ένα καλύτερο αύριο. Στηρίξτε μας σας παρακαλούμε θερμώς σε αυτήν την ευάρεστη στον Θεό ιεραποστολική προσπάθεια της τοπικής μας Εκκλησίας. Να μπορούσατε να μας βάλετε στο πρόγραμμά μας, τουλάχιστον να έχουν κάτι να φάνε, αυτές τις άγιες ημέρες των γιορτών. Ο Άγιος μας Νικόλαος (6 / Δεκεμβρίου) Πολιούχος της Περιοχής μας να σας προστατεύει και να σας ευλογεί όλους, χαρίζοντάς σας υγεία στιβαρά και ό τι έκαστος εξ’ υμών επιθυμεί!  Χρόνια πολλά!

Αρχιμ. Τιμόθεος Ntumba

 


ΓΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ

 

Μπορείτε να μας στείλετε την βοήθεια σας μέσω του λογαριασμού μας Τραπέζης του Κονγκό ή να σας  δώσουμε κάποιο λογαριασμό σε Ελληνική Τράπεζα.

Ο Λογαριασμός μας  στο  Κονγκό είναι:

Όνομα: TIMOTHEE NTUMBA MUSUNGAYI. Χώρα: Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό. Αριθμός τραπεζικού μας λογαριασμού: 520000138271793. Το IBAN: 00011150520000138271793. Επωνυμία της τράπεζας: BCDC (EQUITY BANK). Swift (BIC) : BCDCCDKI.

Η  Διεύθυνση της Εκκλησίας: BOULEVARD DE LIBERATION 095/0/. BUNIA (οδός, αριθμός και Πόλη).

 

E-μαιλ: Timotheosntumba@gmail.com

Μπορείτε επίσης να επικοινωνήστε μαζί μας, να παρακολουθείτε και να βλέπετε την προσπάθεια της τοπικής μας Εκκλησίας στο Facebook με το όνομα Timotheos Ntumba.