Ελληνορωμαϊκά!

Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2021

Είμαστε τόσο "τυχεροί" σαν λαός που μας "λυπούνται" οι ξένοι ή πάμε φούλ για εκλογές και ανατροπές;




 ΑΦΟΡΜΗ για το ερώτημα μας αυτό στάθηκε το παρακάτω δημοσίευμα εν μέσω μιας κρίσιμης συγκυρίας ακόμη και στα εθνικά μας ανοικτά θέματα.

Οι φράσεις " τυχεροί σαν λαός " και  " μας λυπούνται οι ξένοι" έχουν δηκτική χροιά και όχι ουσιαστική.

Τέτοιες ημέρες παραμονές Πρωτοχρονιάς του 2000 αναθυμόμαστε τις θριαμβολογίες για την είσοδο μας στο ΕΥΡΩ και ότι " καλό " αυτό έφερε.

Το καλό που έφερε γέμισε κάποιους με δώρα αλλά τους περισσότερους τους σύντριψε την οικονομική καθημερινότητα; 

Aραγε και να ήταν μόνο αυτό; όταν από τα μεγάλα φαγοπότια φτάσαμε στα μνημόνια και από εκεί στους εκβιασμούς των τοκογλύφων και των τούρκων.

Όμως σήμερα όλοι μαζί, δυνάστες και δυναστευόμενοι υποφέρουμε από τον ίδιο τον φόβο της πανδημίας.- και έρχεται ένα δημοσίευμα γερμανικής εφημερίδος να μας πει , τι ακριβώς ; Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

Διαβάζουμε από την εφημερίδα Tageszeitung:  


Στο ρεπορτάζ αυτής  επισημαίνεται ότι υπάρχει  «βιομηχανία μετακλητών υπαλλήλων» και  υποστηρίζει πως «όπου ρέουν κυβερνητικά κεφάλαια, ο Μητσοτάκης δημιούργησε θέσεις εργασίας για πιστούς οπαδούς», ενώ σε άλλο σημείο αναφέρει πως «στην Ελλάδα ο νεποτισμός είναι ανεξέλεγκτος».

•Η ΤΑΖ γράφει για «σπατάλη χρημάτων», σε «συγγενείς ή κομματικούς στρατιώτες» και υποστηρίζει πως «το μόνο που μετράει είναι η επίδειξη πίστης και ο συγχρωτισμός με την εξουσία».

•«Στην πραγματικότητα οι μετακλητοί είναι καθαρή σπατάλη χρημάτων, καθώς η Ελλάδα, μία χώρα δέκα εκατομμυρίων κατοίκων, έχει σχεδόν 600.000 δημοσίους υπαλλήλους. Οι θέσεις των μετακλητών αμείβονται με  υψηλούς μισθούς  για τα ελληνικά δεδομένα ,παίρνουν επιδόματα, κι έχουν  απολαβές  μεγαλύτερες από τις αντίστοιχες στον ιδιωτικό τομέα. Μία τόσο ονειρεμένη δουλειά προορίζεται κατά προτίμηση για συγγενείς ή κομματικούς στρατιώτες κάθε επαγγέλματος. Πρόκειται για μία κουλτούρα μετριότητας».

•Το δημοσίευμα έχει προσωπικές αναφορές κατά του πρωθυπουργού με αποκορύφωμα  ότι «ο Μητσοτάκης είναι χειρότερος από όλους τους προκατόχους του, χειρότερος και από τον Τσίπρα που επίσης είχε στήσει ένα σύστημα νεποτισμού».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στο https://www.militaire.gr/arthro-vomva-kata-toy-prothypoyrgoy-kai-tis-kyvernisis-apo-ti-germaniki-tageszeitung/