Αυτός ήταν και ο στόχος τους να επιβάλλουν εκτός από την υποχρεωτικότητα και μια άλλη κανονικότητα δηλ. να εξυβρίζεται το ΠΑΝΑΓΙΟ ΠΡΟΣΩΠΟ της Κυρίας Θεοτόκου και να βλασφημείτε το ΠΑΝΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ και εμείς να μένουμε απαθείς ή να γινόμαστε ένα ευσεβές μόνο κατηγορητήριο για τους τύπους.
Εξαπόλυσαν τέτοιες μέρες ένα " ειδικό ταγκαλάκι" από το εξωτερικό να προσβάλει κατάφωρα το θρησκευτικό αίσθημα σε καιρούς δίσεκτους που τα πάντα δοκιμάζονται στο Βαβυλώνιο Πυρ της υψικαμίνου της νέας εποχής.
Τότε οι τρεις Παίδες εν τη Καμίνω στην Παλαιά Διαθήκη είδαν δίπλα τους τον Μεγάλο της Βουλής Άγγελο να δροσίζει την φλόγα και εμείς σήμερα στις μέρες της Καινής Διαθήκης βλέπουμε τεχθέντα ΧΡΙΣΤΟ στην Βηθλεέμ της Ιουδαίας και να εναποθέτουμε πάνω του την Σωτηρία μας.
Και έρχεται το ειδικό ταγκαλάκι από το εξωτερικό να μας θυμίσει μέρες Ηρώδη και τα έργα του.
ο Ηρώδης βλασφημώντας το ΠΑΝΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ και ζητώντας από τους Μάγους να του καταδώσουν το σημείο όπου ετέχθει ο ΒΑΣΙΛΕΥΣ των Βασιλευομένων κάτεστη ύστερα σκωληκόβρυτος από λοιμική νόσο δίχως μετάνοια.
Όμως αυτή η ανερυθρίαστη βλασφημία που εκτοξεύθηκε κατά της ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ και ουσιαστικά κατά του ΠΑΝΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ μας ανοίγει τους κοιμισμένους οφθαλμούς στο παρά πέντε να δούμε ποια είναι τα ειδικά ταγκαλάκια που μας συμβουλεύουν για να σώσουμε τις μοιραίες ζωές μας.
Τι θα ψελλίσουν τώρα μερικοί εκκλησιαστικοί ταγοί που εκτός από την Θεολογία ασχολούνται και με την λοιμοξιολογία και το προηγούμενο διάστημα μας συμβούλευαν να ακούμε για το καλό μας;
Αν δεν είχαν την πνευματική διάκριση να αντιληφθούν με τι ειδικά ταγκαλάκια έχουν να κάνουν τότε καθίστανται υπόλογοι για όσα συμβαίνουν και όλα αυτά δείχνουν την κατάντια των ημερών μας;
Με αυτήν την βλασφημία φαίνεται να έγινε και κάτι άλλο , σαν να προσφέρθηκε θυσία και σπονδή στον πονηρό παγκοσμίως τέτοιες μέρες , ώστε να πάει στο Ουράνιο Θυσιαστήριο και να μας διαβάλει: " δες είναι όλοι δικοί μου, φοβούνται να μη πεθάνουν αλλά στο τέλος θα τους πεθάνω από τον φόβο στην κόλαση που μου επιτρέπουν να τους φτιάξω στην γη"
ΣΤΩΜΕΝ καλώς αδελφοί - είναι πολύ δύσκολες οι μέρες μας
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας