Ελληνορωμαϊκά!

Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2021

Πως θα ταξιδέψει η ανθρωπότητα απροετοίμαστη στην καρδιά του Σκότους με τόσα μέτωπα και τόσα γεγονότα;

 

φώτο από το https://www.sigmalive.com/news/politics

ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ, είναι η πολεμική χρονιά των γεγονότων; ΠΟΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ; τώρα μιλούν και  για το ΙΡΑΝ.
" Πως θα ταξιδέψει η ανθρωπότητα απροετοίμαστη στην καρδιά του Σκότους με τόσα μέτωπα και τόσα γεγονότα;" μας είπε ένας Γέροντας το 2015 και σήμερα να τι ζούμε...- Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

διαβάζουμε παρακάτω: 

" Ο Ισραηλινός Πρόεδρος Ισαάκ Χέρτζογκ περιέγραψε το Ιράν ως ωρολογιακή βόμβα της οποίας το πυρηνικό πρόγραμμα πρέπει να εξουδετερωθεί με ή χωρίς συμφωνία.

( από την Defense Arab και το The Hellenic Information Team

Τα δεδηλωμένα και αδήλωτα απειλητικά μηνύματα μεταξύ Ιράν και Ισραήλ χτυπούν τα «τύμπανα του πολέμου» στην περιοχή, όπως αποκάλυψαν χθες (Κυριακή) τα εβραϊκά ΜΜΕ, γράφει αραβικό δημοσίευμα.

Η ηγεσία των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων – IDF,  έχει αρχίσει να επιταχύνει τις προετοιμασίες για μια πιθανή επίθεση σε πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν.

Ανέφερε ότι ο στρατός είχε αρχίσει να λαμβάνει πρακτικά μέτρα σχετικά με το σενάριο της έναρξης στρατιωτικής επίθεσης, όπως μετέδωσε το ραδιόφωνο του Ισραηλινού Στρατού.

Ο αρχηγός του επιτελείου  Αβίβ Κοχαβί έδωσε εντολή στις ένοπλες δυνάμεις να επιταχύνουν τις προετοιμασίες για μια επίθεση στο Ιράν.

Επιβεβαίωσε ότι η Πολεμική Αεροπορία προέβη σε τροποποιήσεις στα προγράμματα εκπαίδευσης και προσόντων για πιλότους και πλοηγούς, διευκρινίζοντας ότι αυτές οι τροποποιήσεις αφορούν τα προχωρημένα στάδια αυτών των εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

 

Το Ιράν θα ανταποκριθεί

 

Το Ιράν ανανέωσε την υπόσχεσή του να ανταποκριθεί σε οποιαδήποτε απειλή εναντίον του και οι ειδήσεις ανέφεραν ότι οι Φρουροί της Επανάστασης πραγματοποίησαν μια προσομοίωση επίθεσης κατά του ισραηλινού πυρηνικού αντιδραστήρα Ντιμόνα.

Ο διοικητής της ιρανικής Πολεμικής Αεροπορίας απείλησε να απαντήσει οδυνηρά σε οποιαδήποτε απειλή για την εθνική ασφάλεια.

Είχε προηγηθεί η απειλή του Προέδρου  Εμπραχίμ Ραΐσι (το Σάββατο), και πάλι με αποφασιστική και συνολική απάντηση σε οποιαδήποτε επίθεση στη χώρα του.

 Στρατιωτική δράση του Ισραήλ εναντίον του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν

 Ισραηλινοί αξιωματούχοι ενίσχυσαν πρόσφατα τις δηλώσεις τους για την ανάγκη λήψης στρατιωτικών μέτρων κατά του Ιράν για να σταματήσει το πυρηνικό του πρόγραμμα.

Το Τελ Αβίβ φοβάται ότι η Τεχεράνη θα επιτύχει μια «συμφωνία» στις συνομιλίες της Βιέννης που θα της επιτρέψει να συνεχίσει να εργάζεται για την ανάπτυξη του πυρηνικού της οπλοστασίου.

Τόνισαν ότι «το Ισραήλ θέλει να επιλύσει τη μάχη σε σύντομο χρονικό διάστημα και με μικρό αριθμό απωλειών».

Η ισραηλινή στρατιωτική επιλογή ενισχύει την έγκριση της Επιτροπής Οικονομικών της Κνεσέτ για έναν πρόσθετο αμυντικό προϋπολογισμό περίπου 2,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων ως προετοιμασία για πιθανή στρατιωτική δράση κατά της Τεχεράνης.

Μάλιστα, οι ναυτικές ασκήσεις που πραγματοποιήθηκαν από το Ιράν αυτή την εβδομάδα, οι οποίες περιελάμβαναν την εκτόξευση βαλλιστικών πυραύλων και πυραύλων κρουζ θεωρήθηκαν από τον διοικητή των Φρουρών της Επανάστασης Χοσεΐν Σαλαμί ως προειδοποιητικό μήνυμα.

Ο Ισραηλινός Πρόεδρος Ισαάκ Χέρτζογκ περιέγραψε το Ιράν ως ωρολογιακή βόμβα της οποίας το πυρηνικό πρόγραμμα πρέπει να εξουδετερωθεί με ή χωρίς συμφωνία.

Σημείωσε την ικανότητα της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας να φτάσει οπουδήποτε και σε οποιαδήποτε κατάσταση.

Θεώρησε ότι «αυτή η ικανότητα είναι πιο σημαντική για εμάς αυτή τη στιγμή, τις μέρες που το ιρανικό χταπόδι επιμένει στέλνοντας τα νύχια του σε όλη τη Μέση Ανατολή." 

Defense Arab

ΠΗΓΗ https://www.echedoros-a.gr/2021/12/blog-post_456.html#more