Ελληνορωμαϊκά!

Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2021

Το παλληκάρι του ΟΣΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ του Ρώσου έφυγε ξαφνικά και σε νεότατη ηλικία - ΠΟΙΑ ήταν η ΑΙΤΙΑ; είχε λιτανεύσει το Σκήνωμα του ΑΓΙΟΥ εν μέσω της φονικής φωτιάς και σώθηκε το ΠΡΟΚΟΠΙ .

 

ΓΙΑΤΙ ΦΕΥΓΟΥΝ ΕΤΣΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΑΣ ;

ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΝΙΚΟΛΑΟ ΤΟΝ ΓΝΩΡΙΖΑΜΕ ΑΠΟ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΟΤΑΝ ΔΙΑΚΟΝΟΥΣΕ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ Πάτερ ΙΩΑΝΝΗ ΒΕΡΝΕΖΟ .

ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΤΑΥΤΙΣΑΝ ΤΙΣ ΒΙΟΤΕΣ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΘΑΥΜΑ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΎΝΗΜΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΤΟΥ ΡΩΣΟΥ ΣΤΟ ΠΡΟΚΟΠΙ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ.

ΑΙΩΝΙΑ ΟΙ ΜΝΗΜΕΣ ΑΥΤΩΝ 

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

" Εύβοια: Θρηνούν οι εθελοντές του Προκοπίου για τον θάνατο του πατέρα Νικόλαου Βερνέζου – Ήταν “Φάρος” της τοπικής εκκλησίας

Ο Σύλλογος Εθελοντικών Δυνάμεων Δασοπροστασίας & Διάσωσης Προκοπίου Ευβοίας πενθεί για τον πρόωρο χαμό του πατήρ Νικόλαου Βερνέζου.

“Εκοιμήθη ο πρωθιερέας του Ιερού Προσκυνήματος Οσίου Ιωάννου του Ρώσου Πρωτοπρεσβύτερος πατήρ Νικόλαος Βερνέζος βυθίζοντας σε θλίψη όλους όσους τον γνωρίζαμε.
Ο πατήρ Νικόλαος ήταν λαμπρός ιερέας, ιδιαίτερα αγαπητός σε όλους και αποτελούσε ακλόνητος στήλος και φάρος της τοπικής μας εκκλησίας.
Δυστυχώς η τοπική μας εκκλησία και η Μητρόπολη Χαλκίδος Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων είναι πλέον φτωχότερες.
Καλό παράδεισο πάπα Νίκο μας.
Ο Θεός να δίνει δύναμη στην καλή σου οικογένεια.
Την ευχή σου να έχουμε." 

Περισσότερα 

https://www.evima.gr/koinonia/evvoia-thrinoun-oi-ethelontes-tou-prokopiou-gia-ton-patera-nikolao-vernezo-aklonitos-stilos-tis-topikis-koinonias/


" Μετά απο συνεννόηση με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρεθεί  σύμφωνα με πληροφορίες στην έκτακτη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, τη Δευτέρα, 13 Δεκεμβρίου 2021.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ άλλων θα συζητηθεί το θέμα της πανδημίας ενόψει Χριστουγέννων, αλλά και η πορεία των εμβολιασμών.

Ο πρωθυπουργός θα συζητήσει επίσης με τα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου για το πώς θα λειτουργήσουν οι ναοί και εν όψει των Χριστουγέννων." Περισσότερα 

https://www.romfea.gr/epikairotita-xronika/47178-parousia-tou-prothypourgoy-k-mitsotaki-i-synedriasi-tis-dis