Ελληνορωμαϊκά!

Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2021

ΜΠΟΡΩ αδελφοί να μην το δημοσιεύσω; τόσος πόνος και τόση ανάγκη !!

 



Αγαπητέ μου, κ. Κώστα, άνθρωπε του Θεού,  καλημέρα από τα βάθη της Αφρικής! Άπειρα σας ευχαριστώ για την καλοσύνη και την έμπρακτη αγάπη και συμπαράστασή σας στο έργο και την προσπάθεια της Εκκλησίας μας στο Ανατολικό Κονγκό. Σας στέλνω το παρακάτω κείμενο, με θερμή παράκληση να μπορούσατε να το δημοσιεύσετε. Σας είμαι απεριόριστα ευγνώμων. Υγεία να έχετε! Ο Χριστός και η Παναγία να σας υπερ ευλογούν!

Αρχιμ. Τιμόθεος

 

Μπούνιας, στις 08.12.2021

Αγαπητοί μου φίλοι και φίλες  του ιεραποστολικού μας έργου που επιτελείται εδώ  στην ΜΠΟΥΝΙΑ της  Αφρικής του Ανατολικού Κονγκό,  της Ορθόδοξης Εκκλησίας , της ιεράς Επισκοπής Κισανγκάνι του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας. Εδώ όπου οι εχθροπραξίες των ανταρτών έγινε ο καθημερινός φόβος των κατοίκων και όπου καθημερινά σφαγιάζονται αθώοι άνθρωποι και πλήθος παιδιών μένουν ορφανά στους δρόμους χωρίς προστασία , εγκαταλελειμμένα ,ώστε να γίνονται θύματα ειδικών εγκληματιών που τα μαζεύουν εκμεταλλεύοντας τα  προς δική τους ωφέλεια  και τα οποία εκπαιδεύουν  ,ώστε να στραφούν εχθρικώςς  κατά των συμπολιτών τους όταν  ενηλικιωθούν. Αυτά τα ορφανά παιδιά προσπαθεί η ενορία του Αγίου Νικολάου να περισυνάξει  από τους δρόμους όπου νηστικά και γυμνά, τρώγοντας ότι βρουν μολυσμένο και δηλητηριασμένο με κίνδυνο της ζωής τους. Καθημερινά πεθαίνουν στους δρόμους από πείνα και αρρώστιες μη έχοντας δυνατότητα οικονομική για να πληρώσουν νοσοκομείο και φάρμακα.



 


Προσπαθούμε με την βοήθεια όλων εσάς των καλοπροαίρετων φίλων μας, που μας ενισχύετε ,έκαστος κατά την δυνατότητα του, ώστε να μπορούμε να στεγάζουμε αυτά τα ορφανά παιδιά και κάθε μέρα να τους προσφέρουμε φαγητό ,ψωμί και υγιεινό νερο, καθώς και ρούχα ,παπούτσια όπως επίσης και νοσηλεία σε νοσοκομείο όταν αρρωστήσουν


Καταλαβαίνετε αγαπητοί μου φίλοι και συμπαραστάτες αυτού του πολύπλευρου ιεραποστολικού μας  έργου πόσο δύσκολο είναι να καλύπτονται όλες αυτές οι βασικές ανθρώπινες ανάγκες τόσων παιδιών, ο αριθμός των οποίων φθάνει τα 500 και καθημερινά αυξάνεται. Δεν υπάρχει εδώ κοινωνική μέριμνα και κρατική πρόνοια. Όποιος δεν  έχει να πληρώσει ,ούτε σχολείο πάει ούτε νοσοκομείο η οτιδήποτε άλλο χρειαστεί. 




Πόσο μάλλον αυτά τα ορφανά που δεν έχουν ούτε γονείς, να βοηθήσουν η άλλους συγγενείς και τα οποία στηρίζονται μόνο στην βοήθεια που τους παρέχει   η ενορία  του Αγίου Νικολάου. Η αγωνία μας τι θα γίνουν αυτά τα παιδιά όταν ενηλικιωθούν και βγουν στην κοινωνία ,χωρίς στέγη , που την κεφαλήν κλίνειν, και στήριξη  από κανέναν είναι η καθημερινή μας έγνοια και ανησυχία. Θα πέσουν άραγε πάλι θύματα επιτήδειων εχθροπραξιών???Θεός φυλάξει. Σας μεταφέρω την αγωνία μου και ζητώ την συμπαράσταση σας. Κρούω τον κώδωνα  της ευαίσθητης ψυχής  σας, να πράξουμε όλοι μαζί ότι θα κάναμε για το ίδιο μας το παιδί.



Άγιο και άριστο κατά Θεό θα ήταν για αυτά τα εγκαταλελειμένα και ορφανά παιδάκια να βρισκόντουσαν καλοί χριστιανοί άνθρωποι να αναλάβουν έκαστος και ένα ορφανό ώστε να γίνουν θετοί γονείς και έτσι να μην αισθάνονται και αυτά έρημα στον κόσμο ,χωρίς κανέναν να νοιάζεται για αυτά Αυτό θα τους έδινε και ελπίδα για το μέλλον τους, και θα προχωρούσαν με κάποιο σκοπό και στόχο στη ζωή τους,ώστε να βγουν χρήσιμοι άνθρωποι στην κοινωνία και να καμαρώνουν και αυτά ότι έχουν κάποιον πατέρα και μητέρα έστω μακρυά που  νοιάζεται για αυτά, αλλά και να επικοινωνούν μαζί τους όταν μεγαλώσουν ,αναθέτοντας τις αγωνίες τους και τα προβλήματα τους κάπου από όπου θα καθοδηγούνται σωστά   και θα περνούν χρήσιμες συμβουλές για την πορεία της ζωής τους και έτσι να μην ξαναγυρίσουν στην πρότερα τους κατάσταση όπου θα γίνουν θύματα εχθροπραξιών και εχθρών κατά της πατρίδος τους.


Ήδη μερικοί πονετικοί και εύσπλαχνοι φίλοι μας έχουν αναλάβει και έχουν βαφτίσει παιδιά μας άπορα και ορφανά, και τα βοηθούν οικονομικά να πληρώνουν το σχολείο τους, ώστε να μορφωθούν και να βγουν στην κοινωνία χρήσιμα και με ήθος χρηστό καθώς και  πνευματική καλλιέργεια, και έτσι να μην κάθονται σπίτι όλη μέρα η να τριγυρνούν στους δρόμους όπου θα μπλέξουν με κακές παρέες και συμμορίες κακοποιών και να  βρεθούν αργά ή γρήγορα στη φυλακή.





Δεν υπάρχει καλύτερο και πιο χαρμόσυνο άκουσμα από αυτό που θα ακούσει κάποιος εν ημέρα κρίσεως από τον Ουράνιο Πατέρα μας και ΘΕΟ: Έγινες πατέρας η μητέρα ορφανών στη γη από όπου πέρασες, και τώρα θα γίνεις κατάδικο μου εκλεκτό και αγαπημένο παιδί και θα εισέλθεις στην Ουράνια Βασιλεία μου ,την ητοιμασμένη για τα εκλεκτά μου παιδιά που εφάρμοσαν τις εντολές μου και τον Θείο Νόμο μου και   ακολούθησαν την στενή και τεθλιμμένη οδό στη ζωή τους προτιμώντας και κάνοντας θυσίες για τον πλησίον τους και δεν αφέθηκαν στις απολαύσεις  και τρυφηλή ζωή του ματαίου κόσμου.


Εύχομαι ο Θεός της αγάπης να επισκιάσει τις καλοπροαίρετες ψυχές σας, που θα θελήσουν να σηκώσουν έναν τέτοιο μικρό  σταυρό για την αγάπη εκείνου ,που πρώτος σήκωσε τον μεγαλύτερο σταυρό για την σωτηρία κάθε ψυχής που επιθυμεί και αγωνίζεται δια την σωτηρία της σε τούτη τη ζωή.

ΑΜΗΝ!!!! ΓΕΝΟΙΤΟ!!!!

 

Αρχιμ.Τιμόθεος Ntumba

 

 

ΓΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ

 

Μπορείτε να μας στείλετε την βοήθεια σας μέσω του λογαριασμού μας Τραπέζης του Κονγκό ή να σας  δώσουμε κάποιο λογαριασμό σε Ελληνική Τράπεζα.

Ο Λογαριασμός μας  στο  Κονγκό είναι:

Όνομα: TIMOTHEE NTUMBA MUSUNGAYI. Χώρα: Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό. Αριθμός τραπεζικού μας λογαριασμού: 520000138271793. Το IBAN: 00011150520000138271793. Επωνυμία της τράπεζας: BCDC (EQUITY BANK). Swift (BIC) : BCDCCDKI.

Η  Διεύθυνση της Εκκλησίας: BOULEVARD DE LIBERATION 095/0/. BUNIA (οδός, αριθμός και Πόλη).

 

E-μαιλ: Timotheosntumba@gmail.com

Μπορείτε επίσης να επικοινωνήστε μαζί μας, να παρακολουθείτε και να βλέπετε την προσπάθεια της τοπικής μας Εκκλησίας στο Facebook με το όνομα Timotheos Ntumba.