Ελληνορωμαϊκά!

Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2021

Με μαθηματική ακρίβεια προς το απονενοημένο.

 

Η καθημερινή ροή των πληροφοριών δίνει και την τροχιά πορείας εμπλοκής και πιθανής σύγκρουσης.

Το μετά μας το είπαν οι άγιοι πατέρες εδώ και χρόνια που ο πνευματοκίνητος λόγος τους σκιαγραφεί  τις δύσκολες μέρες μας. 

" Κατά το πρώτο τρίμηνο του 2022, η Τουρκία αναμένεται να προσθέσει στο δυναμικό του γεωτρητικού της στόλου ένα υπερσύγχρονο, ίσως το καλύτερο στον κόσμο (όπως έχει καυχηθεί ο κ. Ερντογάν) πλοίο-γεωτρύπανο, το οποίο γνωρίζουμε ήδη ότι θα ονομαστεί «Αλπαρσλάν» (= «Ηρωικό λιοντάρι»). Έτσι ονομαζόταν ο σπουδαίος Σελτζούκος Τούρκος βασιλιάς Αλπ Αρσλάν, του οποίου τα στρατεύματα κατανίκησαν τον βυζαντινό στρατό του αυτοκράτορα Ρωμανού Δ’ Διογένη στη μάχη του Μαντζικέρτ το 1071, στην πρώτη σημαντική νίκη των Τούρκων κατά της Δύσης." 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στο https://www.militaire.gr/giati-to-2022-tha-einai-chronia-epideinosis-sta-ellinotoyrkika/

​ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ανακοινώθηκε:  

" Αρχές της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να αρχίσει η γεώτρηση στο τεμάχιο 10 της κυπριακής ΑΟΖ, από την κοινοπραξία EXXON MOBIL και Qatar Petroleum, δήλωσε η υπουργός Ενέργειας Νατάσα Πηλείδου." 

ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ο Τσαβούσογλου δηλώνει

" Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στην Κωνσταντινούπολη, Αριάνα Φερεντίνου, ο Τσαβούσογλου – αναφερόμενος στις έρευνες που ξεκινούν στο οικόπεδο 5 της Κυπριακής ΑΟΖ η Αμερικανική Exxon Mobil και η Καταριανή Qatar Petroleum – ισχυρίστηκε πως οι δύο χώρες «έχουν εγγυηθεί» στην Τουρκία πως δεν θα εισέλθουν στην «υφαλοκρηπίδα της».

«Ανεξάρτητα από το ποιοι είναι, δεν μπορούν να εισέλθουν στην υφαλοκρηπίδα μας χωρίς την άδειά μας. Ως εκ τούτου, σε αυτή τη συμφωνία για το Τεμάχιο 5, και οι δύο χώρες – οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Κατάρ – έχουν εγγυηθεί ότι δεν θα εισέλθουν στην υφαλοκρηπίδα μας», είπε χαρακτηριστικά ο Τσαβούσογλου, προσθέτοντας ότι οι εταιρείες θα παραμείνουν νότια της τουρκικής υφαλοκρηπίδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στο https://www.onalert.gr/kosmos/tourkia/tsavoysogloy-ipa-kai-katar-echoyn-eggyithei-pos-den-tha-eiselthoyn-stin-yfalokripida-mas-stin-kypro/439232/

ΟΜΩΣ Η ΒΟΜΒΑ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ή στην ΑΝ ΜΕΣΟΓΕΙΟ αλλά στο εσωτερικό της τουρκίας

" Τούρκος καθηγητής είπε ότι οι Τούρκοι πολίτες θα πρέπει να προετοιμαστούν για ακόμα ένα πιθανό αρνητικό ενδεχόμενο. Θα πρέπει να είναι έτοιμοι για την κήρυξη κατάσταση έκτακτης ανάγκης, από τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ως απότοκο της οικονομικής κρίσης. 

Ο καθηγητής Ιζέτ Οζγκέντς προκάλεσε συζήτηση με το tweet του και η φράση "OHAL", η τουρκική συντομογραφία της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, έγινε αμέσως δημοφιλές θέμα στο Twitter: "Η συνεχιζόμενη απώλεια αξίας της τουρκικής λίρας έναντι του ξένου νομίσματος ξεκίνησε τη διαδικασία που θα οδηγήσει σε βαριά οικονομική κρίση", είπε ο Οζγκέντς.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στο 

https://www.capital.gr/diethni/3601913/tourkos-kathigitis-o-erntogan-isos-kiruxei-katastasi-ektaktis-anagkis-logo-tis-oikonomikis-krisis

" ΤΑΙΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΙΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΣΩΤΕΡ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ" 

https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/

ΣΤΩΜΕΝ καλώς

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας