Ελληνορωμαϊκά!

Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2021

Τι θα γίνει στην παγκόσμια οικονομία αν εισβάλλει ο Πούτιν στην Ουκρανία; " θέλει και ερώτημα - το κάτσε έλα να δεις - θα γίνει"

 


Τι θα γίνει στις αγορές εάν εισβάλει ο Πούτιν στην Ουκρανία

άρθρο του Του Simon Constable

" Ας ξεχάσουμε για λίγο τη μετάλλαξη Όμικρον και ας εστιάσουμε σε μία άλλη απειλή για τις χρηματαγορές: στην –ενδεχόμενη– εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Ορισμένοι ειδικοί θεωρούν πως μια τέτοια εξέλιξη δεν είναι απλώς πιθανότητα. Εφόσον επιβεβαιωθεί αυτή η εκτίμηση, οι επενδυτές θα πρέπει να είναι έτοιμοι για "ακραία φαινόμενα μεταβλητότητας" σε μετοχές, ομόλογα και εμπορεύματα. Συν τοις άλλοις, μια επιθετική κίνηση του Κρεμλίνου θα ανάγκαζε κάποιες χώρες να αναλάβουν στρατιωτική δράση ακόμα και σε άλλες περιοχές της υφηλίου" 

(ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΠΟΥ ΛΕΕΙ - ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ;)

συνεχίζει σε κάποια άλλα σημεία και λέει:

 Μπαίνοντας στην καρδιά του χειμώνα, κατά τους μήνες Ιανουάριο-Φεβρουάριο, το έδαφος θα παγώσει δίνοντας τη δυνατότητα στις ρωσικές μηχανοκίνητες δυνάμεις να προελάσουν αστραπιαία." 

" Η ρωσική εισβολή θα μπορούσε να "βυθίσει" τις αγορές 

Εάν και εφόσον ξεδιπλωθεί η ρωσική επίθεση, οι επενδυτές θα τρομάξουν και θα "μαζευτούν". "Εάν η Ρωσία εισβάλει, περιμένω όχι μόνο να εκτοξευθούν οι τιμές της ενέργειας παγκοσμίως, αλλά και να πέσουν τα επιτόκια σε ένα κύμα risk-off", γράφει ο Peter Tchir, αναλυτής μακροοικονομικών στην Academy.

Με απλά λόγια, οι τιμές πετρελαίου, όπως αυτές που παρακολουθούνται από το αμοιβαίο κεφάλαιο Brent Oil (BNO) των ΗΠΑ, πιθανόν να εκτοξευθούν, καθώς η Ευρώπη βασίζεται ως προς τις εισαγωγές ενέργειας περισσότερο στη Ρωσία παρά σε άλλα κράτη-παραγωγούς." 

" Και τα πράγματα θα μπορούσαν να γίνουν ακόμη χειρότερα, γράφει ο Tchir: "Οι αγορές θα θεωρούσαν εξαιρετικά πιθανό η Κίνα και το Ιράν να προβούν σε απορρυθμιστικές κινήσεις στον απόηχο των ρωσικών ενεργειών". Εν ολίγοις, οι εντάσεις θα κλιμακωθούν προκαλώντας μεγαλύτερη αναταραχή στις αγορές." 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ σε όλο το άρθρο https://www.capital.gr/forbes/3604285/ti-tha-ginei-stis-agores-ean-eisbalei-o-poutin-stin-oukrania