Ελληνορωμαϊκά!

Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2021

Αδελφοί το Χριστουγεννιάτικο δένδρο να το στολίσουμε με σακούλες με τρόφιμα - όπως το ακούσατε.

Πριν λίγο πήραμε ένα μήνυμα , αλλά αυτό το μήνυμα έγινε αιτία να θυμηθούμε ένα ΘΑΥΜΑΣΤΟ  που βιώσαμε τέτοιες μέρες ακριβώς.

Ήταν δεκαετία του 90 που η Ελλάδα κολυμπούσε στην πολυτέλεια , την σπατάλη και στην λάμψη της αμαρτίας ενώ δίπλα της υπήρχαν περισσοί αναγκεμένοι.

Μία αγία ψυχούλα που γνωρίζουμε από τότε και πολύ παλαιά είχε αναλάβει να ταίσει τις ανάγκες αυτών των συνανθρώπων μας στις φτωχογειτονιές.

Από εμάς μόνο ήθελε σακούλες με τρόφιμα και την αγάπη μας.

Το να πας στο σουπερμάκετ ήταν εύκολο γιατί αισθανόσουν την χαρά της δωρεάς προκαταβολικά.

Έτσι κάναμε και εμείς.

Αλλά μεγαλύτερη χαρά πήραμε όταν η  αγία αυτή ψυχούλα (που τόσα πρόκειται να μάθουμε για αυτήν στο μέλλον, καθότι είναι  ΑΝΘΡΩΠΟΣ του ΘΕΟΥ) μας εκμυστηρεύθηκε τέτοιες γιορτινές μέρες κάτι ξεχωριστό που της έδειξε ο ΟΥΡΑΝΟΣ.

- σαν να βρέθηκα παιδιά μου μπροστά σε ένα λαμπρό Χριστουγεννιάτικο δένδρο που ακτινοβολούσε , δίπλα μου παρουσιάστηκε ο ΑΓΙΟΣ ΡΑΦΑΗΛ και με παρότρυνε να το πλησιάσω για να δω τα στολίδια του που έβγαζαν αυτή την λάμψη.

- όσο πλησίαζα η έκπληξη μου μεγάλωνε γιατί αντί για στολίδια ήταν κρεμασμένες σακούλες με τρόφιμα.

- τότε άκουσα τον ΑΓΙΟ που είπε:  "μην παραξενεύεσαι , αυτές οι σακούλες είναι αυτές που έδωσες πριν λίγο και αυτό είναι το πιο όμορφο Χριστουγεννιάτικο δένδρο" 

Τα χρόνια έχουν περάσει από τότε και η "λάμψη των οψωνίων της αμαρτίας έφεραν δεινά" 

Σήμερα καλούμαστε και μάλιστα τέτοιες μέρες να μοιραστούμε το τελευταίο ψωμί μας με τον αναγκεμένο συνάνθρωπο μας.

Παρακάτω δημοσιεύω μια έκκληση από την δοκιμασμένη Αφρική όπου ο απάνθρωπος πολιτισμός έστησε την μεγαλύτερη φάτνη όπου γεννιέται ο ΧΡΙΣΤΟΣ και σπαργανώνεται με την πείνα των μικρών παιδιών της.    
 

κ. Κώστα μου, καλημέρα και καλή εβδομάδα! Καταφεύγω στη άπειρη αγάπη σας. Σας παρακαλώ πολύ θερμά να μπορούσατε να δημοσιεύσετε την παρακάτω παράκλησή μου. Απεριόριστα σας ευχαριστώ για όλα όσα κάνετε για μας στην Αφρική ιδίως για τα μικρά, ευάλωτα και απροστάτευτα παιδιά!



 Αγαπητοί μου φίλοι και φίλες, Καλημέρα! Καλή εβδομάδα με υγεία! Μη μας αφήστε, στηρίξετε μας για τις Εορτές των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους. Οι ανάγκες είναι τεράστιες και επείγουσες. Σας ευχαριστώ ευγνωμόνως για την στήριξή σας στο έργο της ιεραποστολής στην Ι. Επισκοπή Κινσανγκάνι, για την έμπρακτη αγάπη και συμπαράσταση που εκδηλώνετε στα πονεμένα και πεινασμένα  παιδιά της Αφρικής.  Καλές γιορτές! Καλά Χριστούγεννα με υγεία της ψυχής και του σώματος, και το Νέο Έτος 2022 να μας είναι ευλογημένο, ευτυχές και υγιές!! ΚΟΙΝΟΠΟΙΕΙΤΕ!

 

ΓΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ

 

Μπορείτε να μας στείλετε την βοήθεια σας μέσω του λογαριασμού μας Τραπέζης του Κονγκό ή να σας  δώσουμε κάποιο λογαριασμό σε Ελληνική Τράπεζα.

Ο Λογαριασμός μας  στο  Κονγκό είναι:

Όνομα: TIMOTHEE NTUMBA MUSUNGAYI. Χώρα: Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό. Αριθμός τραπεζικού μας λογαριασμού: 520000138271793. Το IBAN: 00011150520000138271793. Επωνυμία της τράπεζας: BCDC (EQUITY BANK). Swift (BIC) : BCDCCDKI.

Η  Διεύθυνση της Εκκλησίας: BOULEVARD DE LIBERATION 095/0/. BUNIA (οδός, αριθμός και Πόλη).

 

E-μαιλ: Timotheosntumba@gmail.com

Μπορείτε επίσης να επικοινωνήστε μαζί μας, να παρακολουθείτε και να βλέπετε την προσπάθεια της τοπικής μας Εκκλησίας στο Facebook με το όνομα Timotheos Ntumba.

( ΓΙΑ οποιαδήποτε πληροφορία και εξήγηση επικοινωνήστε με την ηλεκτρονική διεύθυνση του πάτερ Τιμόθεου  και μέσω του fb- ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ)