Ελληνορωμαϊκά!

Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2024

ΕΞΩ ΦΡΕΝΩΝ Η ΡΩΣΙΑ -εκτός από την τουρκική αλεπού είναι και η σερβική αλεπού που πηδάει από εδώ και εκεί;

 


η φώτο ενδιαφέρει εμάς στην Ελλάδα και το κείμενο τους Ρώσους ( από την υποδοχή του Ερντογάν στο Βελιγράδι που υπέγραψε δεκάδες συμφωνίες με την κυβέρνηση του Βούτσις) - τι έλεγε ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ για τους Oμόδοξους γείτονες; 


ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ 
Ο Σέρβος πρόεδρος Βούτσιτς γυρίζει την πλάτη στη Μόσχα και υπογράφει αντιρωσικό ψήφισμα

Ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς και ηγέτες άλλων χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης υπέγραψαν δήλωση με την οποία καταδικάζουν τις ενέργειες της Ρωσίας στην Ουκρανία. Το έγγραφο εγκρίθηκε στις 9 Οκτωβρίου στη σύνοδο κορυφής Ουκρανίας-Νοτιοανατολικής Ευρώπης στο Ντουμπρόβνικ της Κροατίας.

Η δήλωση καταδικάζει την «απρόκλητη, αδικαιολόγητη και παράνομη επίθεση της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας». Οι ενέργειες της Μόσχας συνιστούν έγκλημα κατά του ουκρανικού λαού, κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου και σοβαρή απειλή για την ειρήνη.

Η δήλωση κάνει λόγο για την ανάγκη αποκατάστασης της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας και αναφέρει ότι τα δημοψηφίσματα που έγιναν τον Μάρτιο και τον Σεπτέμβριο του 2024 θα θεωρηθούν άκυρα. Λέει επίσης ότι οι περιοχές της Κριμαίας, της Σεβαστούπολης, του Ντόνετσκ, του Λουχάνσκ, της Χερσώνας και της Ζαπορίζια θα πρέπει να τεθούν ξανά υπό τον έλεγχο του Κιέβου.

Δημοσιογράφοι από την Κροατία ρώτησαν τον Σέρβο πρόεδρο Βούτσιτς πώς αντιλαμβάνεται το νόημα της επιβολής κυρώσεων κατά της Μόσχας.

«Πρέπει να σας απογοητεύσω: αυτό το σημείο τροποποιήθηκε και δεν λέει ότι οι χώρες είναι υποχρεωμένες — καλούνται να συμφωνήσουν με τα μέτρα της ΕΕ», δήλωσε ο Σέρβος ηγέτης, σύμφωνα με το RIA Novosti.

«Υποστηρίζουμε την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας (…), αλλά ταυτόχρονα θα κάνουμε χωρίς κυρώσεις κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας, αυτή είναι η πολιτική της Δημοκρατίας της Σερβίας», πρόσθεσε ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς.


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στο https://english.pravda.ru/news/world/160877-serbian-president-vucic/