Ελληνορωμαϊκά!

Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2024

δυστυχώς την τρέλα των πυρηνικών θα την υποστούμε γιατί είναι το ρέκβιεμ του αποτυχημένου πολιτισμού με τα ανήθικα ήθη

 






ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ 

" Ένας υψηλόβαθμος Ουκρανός αξιωματούχος είπε στην Bild ότι το Κίεβο έχει τα υλικά και τις γνώσεις για την κατασκευή πυρηνικών όπλων. Η Ουκρανία θα χρειαζόταν «μόνο λίγες εβδομάδες» για να φτιάξει μια βόμβα Α, εάν μπορούσαν να επιτευχθούν γρήγορα οι σχετικές συμφωνίες.

Πριν από λίγο καιρό, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky είπε στον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ότι η Ουκρανία πρέπει να έχει πυρηνικά όπλα ή να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ.

Το θέμα των πυρηνικών όπλων έχει τεθεί επανειλημμένα στην Ουκρανία μετά την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης. Ο απόστρατος Ουκρανός στρατηγός Serhiy Krivonos πρότεινε οι Ηνωμένες Πολιτείες ή το Ηνωμένο Βασίλειο να αναπτύξουν πυρηνικά όπλα και τα αεροσκάφη τους στην Ουκρανία. Σύμφωνα με τον πρώην σύμβουλο του Πενταγώνου Ντάγκλας ΜακΓκρέγκορ , ο μόνος τρόπος για να αλλάξει η κατάσταση στην Ουκρανία ήταν η εισαγωγή πυρηνικών όπλων." Πληροφορίες από την ΠΡΑΒΔΑ 



Άμεση και σφοδρή ήταν η αντίδραση του Vladimir Putin στις πυρηνικές απειλές της Ουκρανίας, καθώς σε συνεντευξη Τύπου που παραχώρησε ενόψει της Συνόδου Κορυφής των BRICS στο Kazan, ο Ρώσος πρόεδρος ξεκαθάρισε ότι οποιαδήποτε κίνηση για τη δημιουργία πυρηνικών όπλων στην Ουκρανία θα αντιμετωπιστεί από τη Ρωσία με «την πιο κατάλληλη απάντηση».
Μάλιστα, ο Putin χαρακτήρισε τις πυρηνικές απειλές του Κιέβου ως μια «επικίνδυνη πρόκληση», λέγοντας: «Πρόκειται για επικίνδυνη πρόκληση, γιατί, φυσικά, οποιοδήποτε βήμα προς αυτή την κατεύθυνση θα αντιμετωπιστεί με την κατάλληλη αντίδραση». 
Βέβαια, όπως εξήγησε ο ηγέτης του Κρεμλίνου, η Μόσχα είναι σε θέση να παρακολουθεί οποιαδήποτε κίνηση απόκτησης πυρηνικών από το Κίεβο, καθότι κάτι τέτοιο είναι «αδύνατο να γίνει κρυφά».