Ελληνορωμαϊκά!

Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2024

με την τουρκία είμαστε "μεσοτοιχία" και κινδυνεύουμε από τις ρωγμές και τα ρήγματα το ίδιο

 


Είναι πολύ επίκαιρα αυτά που είπε ο αείμνηστος ήδη Γέροντας πριν τρία  χρόνια:« και τα πουλιά στην τουρκία θα φοβηθούν και θα φύγουν με όσα θα γίνουν» βλ. https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/2024/10/blog-post_581.html

ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ - Ο Hasan Sözbilir, καθηγητής γεωλογίας στο Πανεπιστήμιο Dokuz Eylül, εξέδωσε προειδοποίηση για κίνδυνο μεγάλου σεισμού, εστιάζοντας στο ενεργό ρήγμα της Τούζλας, στην Τουρκία.

Ο καθηγητής εξήγησε ότι το ρήγμα αυτό έχει σεισμικό κύκλο περίπου 2.000 ετών και ο τελευταίος μεγάλος σεισμός που προκάλεσε ήταν το 178 μ.Χ. Με την πάροδο σχεδόν δύο χιλιετιών, οι επιστήμονες εκτιμούν πως το ρήγμα αυτό είναι πλέον ώριμο για νέα σεισμική δραστηριότητα στο άμεσο μέλλον, σύμφωνα με το ntv.tr.

Μετά τον σεισμό μεγέθους 6,6 που έπληξε τη Σμύρνη τον Οκτώβριο του 2020, ο καθηγητής και η ερευνητική του ομάδα πραγματοποίησαν επιτόπιες μελέτες, οι οποίες έδειξαν σημάδια ενεργοποίησης του ρήγματος της Τούζλας, όπως την εμφάνιση νέων πηγών θερμού ύδατος. Ο Sözbilir υπογράμμισε πως το ρήγμα έχει τη δυνατότητα να προκαλέσει σεισμούς μεγέθους 7,1 έως 7,2 βαθμών, καθιστώντας αναγκαία την προετοιμασία για τέτοιο ενδεχόμενο.

Tουρκία: Προειδοποίηση για τέσσερα ρήγματα που μπορούν να προκαλέσουν σεισμό 7,2 ρίχτερ

Ο καθηγητής αναφέρθηκε επίσης σε άλλα επικίνδυνα ρήγματα στην ευρύτερη περιοχή της Σμύρνης, όπως τα ρήγματα του Γκιουλμπαχτσέ και του Σεφεριχισάρ, τα οποία μπορούν να παράξουν σεισμούς άνω των 6,5 βαθμών.

πηγή https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/toyrkia/tourkia-proeidopoiisi-apo-kathigiti-geologias-gia-4-rigmata-pou-mporei-na-prokalesoun-seismo-eos-72-rixter/

τι επισημαίναμε - τα μηνύματα του Ουρανού πάνε και έρχονται στις μέρες μας.

 Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

 « Θα είναι τόσο τραγικά τα πράγματα από αυτά που θα συμβούν στη τουρκία , που θα εξαφανιστούν και τα πουλιά από τον ουρανό τρομαγμένα» 

Αυτό ο Γέροντας μας είπε και τα υπόλοιπα παρακάτω και τρανταχτήκαμε  και εμείς.

Είναι αυτός ο Ασκητής- Γέροντας που πριν χρόνια μας είπε: 

«υπομονή και ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ δεν θα βγάλει ψεύτες τους ΑΓΙΟΥΣ του»

Είναι αυτός που μας μίλησε σε ανύποπτο χρόνο για τα 5 Π στο άρθρο της 5 Δεκεμβρίου του 2019

https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/2019/12/blog-post_5.html

ΣΤΩΜΕΝ καλώς