Ελληνορωμαϊκά!

Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024

όλοι κάνουν φιγούρα στα όπλα τους - Το Ιράν ανακοινώνει ότι κατέχει όπλα ισχυρότερα από τις πυρηνικές βόμβες

 ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ 

Το Ιράν διαθέτει ένα μυστικό όπλο που είναι πολύ πιο ισχυρό από τα πυρηνικά όπλα, δήλωσε ο πρώην γραμματέας της Επιτροπής Ανάπτυξης και Εξοπλισμού του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης (IRGC) Ebrahim Rostami , μεταδίδει το πρακτορείο Asriran .

Σύμφωνα με τον Rostami, η Τεχεράνη διαθέτει «τεράστιες μυστικές δυνατότητες» στον τομέα των όπλων, τις οποίες η χώρα κατάφερε να αυξήσει ανεξάρτητα την τελευταία δεκαετία.

"Έχουμε στη διάθεσή μας όπλα που είναι πιο ισχυρά από τις πυρηνικές βόμβες. Χρησιμοποιούμε το 100 τοις εκατό των δυνατοτήτων και των δυνατοτήτων της χώρας μας, επομένως σήμερα έχουμε απεριόριστη ισχύ", είπε ο Εμπραχίμ Ροστάμι.

Οι πληροφορίες για τέτοια όπλα είναι άκρως απόρρητες, είπε, προσθέτοντας ότι το Ιράν μπορεί να έχει χρησιμοποιήσει αυτά τα όπλα σε προηγούμενες τακτικές του επιχειρήσεις. Συγκεκριμένα, ο Ροστάμι υπενθύμισε την επίθεση σε πετρελαιοφόρα στο λιμάνι της Φουτζέιρα στα ΗΑΕ. Όπως είπε ο στρατηγός του IRGC, «δεν ήξεραν καν από πού προήλθε η επίθεση».

Το Ιράν μπορεί να αναθεωρήσει το μη πυρηνικό δόγμα

Οι δηλώσεις του Ροστάμι έγιναν εν μέσω αιτημάτων των Ιρανών βουλευτών να αλλάξει το μη πυρηνικό δόγμα της χώρας. Μια ομάδα 39 Ιρανών βουλευτών ζήτησε από το Ανώτατο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας της χώρας την άδεια να αναθεωρήσει το αμυντικό δόγμα της Ισλαμικής Δημοκρατίας για να μπορέσει να κατασκευάσει πυρηνικά όπλα στο πλαίσιο της απειλής από το Ισραήλ.

Επιπλέον, το ιρανικό κοινοβούλιο εξετάζει την αποχώρηση της δημοκρατίας από τη Συνθήκη για τη μη διάδοση των πυρηνικών όπλων (NPT) λόγω πιθανής ισραηλινής πυραυλικής επίθεσης. Την ίδια στιγμή, ο Alaeddin Boroujerdi, μέλος της ιρανικής κοινοβουλευτικής επιτροπής για την εθνική ασφάλεια και την εξωτερική πολιτική, τόνισε ότι η καταγγελία της συνθήκης δεν θα σημαίνει απαραίτητα ότι το Ιράν θα δημιουργήσει πυρηνικά όπλα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ