Ελληνορωμαϊκά!

Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2024

αυτός ο μεγάλος πόλεμος που μόλις ξεκίνησε θα είναι αγριότερος από τους άλλους γιατί οι άνθρωποι έγιναν από πριν δαιμονιώδεις

 

ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ : Δεκάδες νεκροί και γιατροί αγνοούμενοι καθώς το Ισραήλ συνεχίζει την επίθεσή του στη βόρεια Γάζα. 

Κατεστραμμένα ασθενοφόρα φαίνονται στο νοσοκομείο Kamal Adwan στο Beit Lahiya της Γάζας στις 26 Οκτωβρίου.

Καθώς το Ισραήλ συνεχίζει την επίθεσή του στη βόρεια Γάζα, όπου λέει ότι επιχειρεί η Χαμάς, ο ανθρώπινος αριθμός από τις επιθέσεις συνεχίζει να αυξάνεται.

Το πρωί της Κυριακής, περίπου 40 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επιδρομές στο Beit Lahiya, στη βόρεια Γάζα, και άλλοι 80 τραυματίστηκαν, σύμφωνα με υγειονομικούς αξιωματούχους στην επικράτεια.

Επιπλέον, περίπου 30 ιατρικό προσωπικό συνελήφθησαν από τις ισραηλινές δυνάμεις κατά τη διάρκεια της επιδρομής τους στο νοσοκομείο Kamal Adwan στη βόρεια Γάζα το Σάββατο, σύμφωνα με μια ΜΚΟ που δραστηριοποιείται στην περιοχή και το υπουργείο Υγείας της Γάζας.

Καθώς οι μάχες συνεχίζονται στη βόρεια Γάζα, δείτε τι άλλο πρέπει να γνωρίζετε για τον πόλεμο:

• Απόπειρα επίθεσης με μαχαίρι κοντά στην Ιερουσαλήμ: Ένας άνδρας επιχείρησε να πραγματοποιήσει επίθεση με μαχαίρι σε Ισραηλινούς στρατιώτες κοντά στο παλαιστινιακό χωριό Χίζμα κοντά στην Ιερουσαλήμ την Κυριακή, σύμφωνα με τις Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις. Ο άνδρας οδήγησε το όχημά του προς τους στρατιώτες, οι οποίοι πραγματοποιούσαν «αντιτρομοκρατική δραστηριότητα», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο ισραηλινός στρατός. Στη συνέχεια έβγαλε ένα μαχαίρι και επιχείρησε να μαχαιρώσει τους στρατιώτες με αυτό, συνέχισε η δήλωση.

• Το Ισραήλ «έκανε σοβαρή ζημιά» σε ιρανικά πλεονεκτήματα : Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε την Κυριακή ότι οι πρόσφατες επιθέσεις του Ισραήλ στο Ιράν είχαν βλάψει σοβαρά τις αμυντικές του ικανότητες , χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το τι ήταν στόχος. Στα πρώτα σχόλιά του για τα πλήγματα, ο Νετανιάχου είπε ότι το Ισραήλ είχε υποσχεθεί να απαντήσει σθεναρά στην επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους του Ιράν νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

• Εμβολή λεωφορείου : Τουλάχιστον 35 άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν ένα φορτηγό χτύπησε λεωφορείο κοντά σε στρατιωτική βάση στο κεντρικό Ισραήλ, σύμφωνα με τις ισραηλινές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης (MDA). Το MDA είπε ότι έξι από τους τραυματίες είναι σε σοβαρή κατάσταση και πέντε είναι μέτρια τραυματίες από τον εμβολισμό στο Ramat Hasharon, βόρεια του Τελ Αβίβ.