Ελληνορωμαϊκά!

Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2024

πώς θα χτυπήσουν; με τι θα χτυπήσουν; ποιοι θα χτυπήσουν;

ΕΠΕΙΔΗ  ΠΛΗΣΙΑΖΟΥΝ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΑ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΑΣ ΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΕΜΙΚΗ  ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΗΠΑ  ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΡΩΣΙΚΗ .
ΚΟΙΝΩΣ ΜΠΛΕΞΑΜΕ ΩΣ  ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ...
ΣΤΩΜΕΝ καλώς 
Διαβάζουμε :
Το Northrop B-2 Spirit, γνωστό και ως Stealth Bomber, είναι ένα αμερικανικό βαρύ στρατηγικό βομβαρδιστικό, το οποίο χρησιμοποιεί τεχνολογία χαμηλής ανιχνευσιμότητας για να διαπερνά πυκνές αντιαεροπορικές άμυνες.

Το αεροσκάφος τύπου «ιπτάμενη πτέρυγα» διαθέτει πλήρωμα δύο ατόμων και σχεδιάστηκε από τη Northrop (μετέπειτα Northrop Grumman), με τους Boeing, Hughes και Vought ως κύριους υπεργολάβους. Παράχθηκε την περίοδο 1987-2000 και μπορεί να ρίξει τόσο συμβατικά όσο και θερμοπυρηνικά όπλα, όπως μέχρι και 80 βόμβες Mk 82 JDAM 500 λιβρών ή 16 πυρηνικές βόμβες B83




ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΒΙΝΤΕΟ 
Τα βαρέα B-2 Spirit stealth bomber χρησιμοποίησαν οι Ηνωμένες Πολιτείες προκειμένου να χτυπήσουν αποθήκες πυρομαχικών στην Υεμένη.
Η επιλογή των stealth βομβαρδιστικών που συμμετείχαν στην αμερικανική επίθεση στέλνουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα σε όλη την περιοχή: «Μπορούμε και διαθέτουμε όλα τα οπλικά συστήματα να χτυπήσουμε τους πάντες».«Αυτή ήταν μια μοναδική επίδειξη της ικανότητας των ΗΠΑ να στοχεύουν εγκαταστάσεις που οι αντίπαλοί μας προσπαθούν να κρατήσουν μακριά, ανεξάρτητα από το πόσο βαθιά θαμμένες κάτω από το έδαφος, σκληρές ή οχυρωμένες είναι», ανέφερε ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας, Λόιντ Όστιν σε δήλωσή του. «Η χρησιμοποίηση βομβαρδιστικών αεροσκαφών μεγάλης εμβέλειας stealth B-2 Spirit της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ αποδεικνύει τις παγκόσμιες ικανότητες των ΗΠΑ να αναλάβουν δράση εναντίον αυτών των στόχων όταν είναι απαραίτητο, ανά πάσα στιγμή και οπουδήποτε», είπε