Ελληνορωμαϊκά!

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2024

Όλα έτοιμα για την καταστροφή ;

 

φώτο - 

το αντιπυραυλικό σύστημα Iron Dome του Ισραήλ αναχαιτίζει ρουκέτες μετά την εκτόξευση βαλλιστικών πυραύλων από το Ιράν, όπως φαίνεται από την Ασκελόν του Ισραήλ την 1η Οκτωβρίου. 

Αμίρ Κοέν/Reuters

" Το σχέδιο του Ισραήλ να χτυπήσει το Ιράν είναι έτοιμο"  https://cnn.com/


To Ισραήλ είναι πλέον έτοιμο να χτυπήσει το Ιράν, καθώς το σχέδιο των αντιποίνων, για την ιρανική πυραυλική επίθεση της 1ης Οκτωβρίου, έχει λάβει την τελική του μορφή αλλά και την έγκριση από το υπουργικό συμβούλιο Netanyahu και τους αρχηγούς των ενόπλων δυνάμεων, σύμφωνα με δημοσίευμα του CNN.

Επιπλέον, σχετική ενημέρωση για τη φύση, την ένταση και της τοποθεσίες του ισραηλινού πλήγματος φαίνεται ότι έχει λάβει και η κυβέρνηση Biden.
Οι Αμερικανοί υποστηρίζουν πως έχουν λάβει διαβεβαιώσεις από το Ισραηλινούς ότι το χτύπημα δεν θα περιλαμβάνει πυρηνικές ή πετρελαϊκές εγκαταστάσεις, παρά μόνο στρατιωτικούς στόχους, αν και ο πρωθυπουργός Benjamin Netanyahu έσπευσε να ενημερώσει την κοινή γνώμη πως αν και ακούει τις ΗΠΑ, οι αποφάσεις λαμβάνονται αποκλειστικά από το Ισραήλ και βάσει των συμφερόντων του.


Υπό αυτό το πρίσμα έχει τεράστια σημασία η αποκάλυψη του 20ετούς σχεδίου του Ισραήλ για μια πιθανή επίθεση στο Ιράν καθώς και τα προηγμένα όπλα που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε αυτήν.

Και ενώ παραμένει ερωτηματικό το πώς θα αξιοποιηθεί αυτό το μυστικό σχέδιο, ο ισραηλινός στρατός ετοιμάζεται για μια ακόμα μεγαλύτερη εισβολή βαθιά στο Λίβανο στην προσπάθεια του να εξοντώσει την Hezbollah, η οποία εξακολουθεί όχι μόνο να αντιστέκεται αλλά και να αντεπιτίθεται με ισχύ.


Πριν λίγο επισημάναμε : " Ισχυρό σενάριο : χτυπάνε την Τεχεράνη  για την "τιμή των όπλων" μαλακά , ημίσκληρα ανάλογα . Μετά τις Εκλογές των ΉΠΑ τους λιανίζουνε αιφνιδιαστικά ". Άλλωστε το πλεονέκτημα του αιφνιδιασμού τώρα χάθηκε. Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας"