Ελληνορωμαϊκά!

Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2024

Βγήκαν στην φόρα έγγραφα για την επίθεση στο ΙΡΑΝ και εμείς τους πιστέψαμε;

 


" CNN: Διέρρευσαν άκρως απόρρητα έγγραφα του Πενταγώνου με τα σχέδια του Ισραήλ για αντίποινα στο Ιράν" ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ


Πληθαίνουν, μετά και την επίθεση με drones κοντά στην κατοικία του Μπενιαμίν Νετανιάχου, οι φωνές περί επικείμενης σκληρής απάντησης του Ισραήλ στο Ιράν.

Πήγαν να χτυπήσουν το σπίτι του και αυτός θα τους χτυπήσει τα πυρηνικά; 

ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΒΕΒΑΙΟ - ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΛΛΑ ΑΛΛΕΠΑΛΛΗΛΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ - ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ - ΑΥΤΟ ΕΞΥΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΔΗΛΩΣΕΙΣ.

" Αμερικανοί αξιωματούχοι εξέφρασαν σοβαρή ανησυχία μετά τη διαρροή δύο εγγράφων των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών που περιγράφουν τις προετοιμασίες του Ισραήλ για χτύπημα στο Ιράν. Τα έγγραφα αυτά δημοσιεύθηκαν από λογαριασμό του Telegram που συνδέεται με το Ιράν.

Παρόλο που τόσο το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας όσο και το Γραφείο του Διευθυντή της Υπηρεσίας Πληροφοριών αρνήθηκαν να σχολιάσουν τα έγγραφα που διέρρευσαν, δεν αρνήθηκαν τη γνησιότητά τους."  (βλ. ΣΥΝΔΕΣΜΟ

ΙΣΧΥΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΚΤΥΠΗΣΟΥΝ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΙΣ ΗΠΑ.

ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΟΝ;

ΙΣΧΥΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΚΤΥΠΗΣΟΥΝ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΣΤΟ ΙΡΑΝ.

ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΟΝ;

ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΛΟΓΩ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΝ  ΣΥΝΘΗΚΩΝ - ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΛΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ. 

ΣΤΩΜΕΝ καλώς 

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 


(ανανέωση πληροφοριών) 

Η διαρροή είναι «βαθιά ανησυχητική», δήλωσε στο CNN Αμερικανός αξιωματούχος.

Τα έγγραφα, με ημερομηνίες 15 και 16 Οκτωβρίου, άρχισαν να κυκλοφορούν στο διαδίκτυο την Παρασκευή, αφού αναρτήθηκαν στο Telegram από έναν λογαριασμό που ονομάζεται «Middle East Spectator».

Χαρακτηρίζονται ως άκρως απόρρητα και έχουν επισημάνσεις που υποδεικνύουν ότι προορίζονται να τα δουν μόνο οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους «Five Eyes» – Αυστραλία, Καναδάς, Νέα Ζηλανδία και Ηνωμένο Βασίλειο.

Περιγράφουν τις προετοιμασίες που φαίνεται να κάνει το Ισραήλ για ένα χτύπημα κατά του Ιράν. Ένα από τα έγγραφα, το οποίο αναφέρει ότι συντάχθηκε από την Εθνική Υπηρεσία Γεωχωρικών Πληροφοριών, αναφέρει ότι τα σχέδια περιλαμβάνουν τη μετακίνηση πυρομαχικών από το Ισραήλ.

Ένα άλλο έγγραφο λέει ότι προέρχεται από την Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας και περιγράφει ασκήσεις της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας που περιλαμβάνουν πυραύλους αέρος-επιφάνειας, που επίσης πιστεύεται ότι προετοιμάζουν ένα χτύπημα στο Ιράν.

Αμερικανός αξιωματούχος αναφέρει ότι η έρευνα εξετάζει ποιος είχε πρόσβαση στο φερόμενο έγγραφο του Πενταγώνου. Οποιαδήποτε τέτοια διαρροή θα προκαλούσε αυτόματα έρευνα του FBI παράλληλα με το Πεντάγωνο και τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών. Το FBI αρνήθηκε να σχολιάσει.

Ένας άλλος Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε ότι «αυτά τα δύο έγγραφα είναι κακά, αλλά όχι φρικτά. Η ανησυχία είναι αν υπάρχουν περισσότερα».

Δεν είναι σαφές πώς τα έγγραφα δημοσιοποιήθηκαν, ούτε αν διέρρευσαν σκόπιμα. Οι ΗΠΑ βρίσκονται ήδη σε κατάσταση συναγερμού για ιρανικές εκστρατείες hacking – οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών δήλωσαν τον Αύγουστο ότι το Ιράν είχε χακάρει έγγραφα που ανήκαν στην προεκλογική εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ.

Το Axios αναφέρθηκε πρώτο στα έγγραφα που διέρρευσαν.

Πηγή: CNN

https://www.militaire.gr/dierreysan-apo-tis-ipa-akros-aporrita-eggrafa-gia-ta-schedia-toy-israil-schetika-me-tin-epithesi-sto-iran/