Ελληνορωμαϊκά!

Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2024

ποιοι καίνε το Παγγαίο και γιατί ;


Μόλις πριν λίγο καιρό έσβησε στο Παγγαίο Όρος μια φωτιά με διάσπαρτους πυρήνες σε δύσβατες περιοχές και κατέκαψε χιλιάδες στρέμματα .
Από χθες το απόγευμα του Σαββάτου τα ίδια..
Επίγειες και από αέρος δυνάμεις καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες .
Είναι η παρατεταμένη ξηρασία της χρονιάς μας , οι ανθρωπογενείς επεμβάσεις ή κάτι άλλο ;
ΒΙΝΤΕΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ
Το κάτι άλλο έχει να κάνει με την γεωπολιτική και ιστορική αξία του χώρου αυτού στην βόρεια  συνοριογραμμή;
Είναι και λόγω της ξηρασίας εύκολη η απαξίωση που θέλγει "γείτονες" και δήθεν φίλους να απομειώσουν ένα πανέμορφο Εθνικό Δρυμό με αλπική πανίδα , νερά , ανεκτίμητης αξίας  κοιτάσματα σπάνιων γαιών και ουρανίου , μπορεί και χρυσού , ένα βουνό που είναι σκέτο καθαρό μάρμαρο που το στολίζουν. πανέμορφα αιωνόβια δέντρα ;
ΒΙΝΤΕΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ

Όσοι γνωρίζουν ιστορία, γνωρίζουν  πόσο οι "γείτονες" του Παγγαίου και οι άλλοι  το αγαπούν; Ότι και να συμβαίνει τώρα το γνωρίζει καλά η   Παναγία η  ΕΙΚΟΣΙΦΟΙΝΙΣΣΑ που έχει τον θρόνο της πάνω σε αυτό το Όρος της Αν.Μακεδονίας  απέναντι από το ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ.
Πώς είναι δυνατόν μια δυσπρόσιτη περιοχή ψηλά που δεν διέρχονται ηλεκτροφόρα καλώδια και δεν έχουν πέσει   κεραυνοί να πιάνει φωτιά;
Άντε βρείτε το.

Μέχρι να βρεθεί η αιτία της φωτιάς να θυμόμαστε ότι όχι μόνο οι άνθρωποι έγιναν πονηροί και δόλιοι, αλλά και οι μέρες μας σε μια περίοδο που τα Βαλκάνια μπορεί να αρπάξουν " φωτιά" σε προκαταρτικά πλαίσια ψυχοτρονικών επεμβάσεων.
ΣΤΩΜΕΝ καλώς 
Δρ.Κωνσταντίνος Βαρδάκας