Ελληνορωμαϊκά!

Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2024

Η Αρμενία έλυσε το μυστήριο – Όλα δείχνουν ότι ο … περίεργος σεισμός των 4,6 Ρίχτερ στο Ιράν ήταν πυρηνική έκρηξη

 


Στις 5 Οκτωβρίου 2024 ένας σεισμός 4,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στην έρημο Kavir, 44 χιλιόμετρα. νοτιοδυτικά της Semnan μιας πόλης στο βόρειο Ιράν.

Ορισμένες πηγές επεσήμαναν ότι επρόκειτο για ένα «ασαφές σεισμικό συμβάν» που δεν συνάδει απόλυτα με τα μοτίβα που παρατηρούνται συνήθως στους σεισμούς.
Επιπλέον, η ίδια η περιοχή στην οποία σημειώθηκε η δόνηση εγείρει περαιτέρω αμφιβολίες.

Αυτό είναι ιδιαίτερα εμφανές στην περίπτωση της ερήμου Kavir, με τους σεισμούς να είναι ένα μάλλον σπάνιο φαινόμενο στην περιοχή.

Ο σεισμικός σταθμός στην Αρμενία λύνει το μυστήριο – Δεν υπήρξε ούτε ένας μετασεισμός


Άλλες χώρες έχουν επίσης σημειώσει ότι ο υποτιθέμενος σεισμός ήταν «περίεργος».
Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας σεισμικός σταθμός στην Αρμενία διαπίστωσε ότι «δεν υπήρχε σεισμικό κύμα συμπίεσης, καθιστώντας το γεγονός πιο συνεπές με μια έκρηξη παρά με έναν σεισμό».
Περαιτέρω στοιχεία δείχνουν ότι συνέβη στην περιοχή του Aradan, μια μικρή πόλη στην επαρχία Semnan, τη γενέτειρα του πρώην προέδρου του Ιράν Mahmoud Ahmadinejad.
Οι εικόνες που φέρεται να δημοσιοποιήθηκαν από τον σεισμικό σταθμό της Αρμενίας υποδηλώνουν ότι το «μυστήριο σεισμικό συμβάν» στο Ιράν μοιάζει περισσότερο με «υπόγεια πυρηνική δοκιμή παρά με σεισμό», με ενδεικτικό σημάδι πως «δεν υπήρξε ούτε ένας μετασεισμός».
Εάν αυτές οι αναφορές είναι πράγματι αληθινές, πρόκειται σίγουρα για πρωτοποριακές εξελίξεις.

Το Ιράν για να προστατευθεί από τους εχθρούς του στρέφεται στην πυρηνική αποτροπή
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στο https://www.bankingnews.gr/