Ελληνορωμαϊκά!

Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2024

ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΘΑΥΜΑ ΤΟΥΣ ΣΩΖΕΙ -«Πολλοί άνθρωποι θα πεθάνουν» αν το νερό φτάσει τα 12-15 πόδια, λέει ο δήμαρχος του Μπράντεντον

 Καθώς τα επίπεδα του νερού ανεβαίνουν ψηλότερα, ο Μπράουν είπε ότι ανησυχεί για τους ανθρώπους που ζουν κατά μήκος των υδάτινων οδών. Δεν αφαιρέθηκαν όλα τα συντρίμμια της καταιγίδας από την Helene πριν από τον Milton, και ο Brown ανησυχεί ότι τα συντρίμμια θα μπορούσαν να γίνουν βλήματα.

Το Bradenton βρίσκεται περίπου 45 μίλια νοτιοδυτικά της Τάμπα.

Σπάνια "προειδοποίηση ακραίου ανέμου" που εκδόθηκε για ολόκληρη την περιοχή του κόλπου της Τάμπα

Η περιοχή της Τάμπα, η οποία προετοιμάζεται για την επικείμενη πτώση του τυφώνα Μίλτον, βρίσκεται τώρα υπό προειδοποίηση για ακραίο άνεμο.

Αυτό το είδος προειδοποίησης είναι η πιο σοβαρή, πιο επείγουσα προειδοποίηση για τον άνεμο και υποδηλώνει μια «εξαιρετικά επικίνδυνη και απειλητική για τη ζωή κατάσταση».

«ΚΑΛΥΨΤΕ ΤΩΡΑ! Αντιμετωπίστε αυτούς τους επικείμενους ακραίους ανέμους σαν να πλησίαζε ανεμοστρόβιλος και μετακινηθείτε αμέσως στο ασφαλές δωμάτιο στο καταφύγιό σας», προειδοποίησε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία της Τάμπα. «Λάβετε μέτρα τώρα για να προστατέψετε τη ζωή σας!»

https://edition.cnn.com/weather/live-news/hurricane-milton-florida-10-09-24/index.html

Οι κομητείες Manatee και Pinellas αναστέλλουν τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης καθώς εισέρχεται ο τυφώνας Milton


Το μάτι του Μίλτον φαίνεται στο ραντάρ της Τάμπα

Το κέντρο του τυφώνα Milton απέχει περίπου 30 μίλια από τη στεριά και τώρα ολόκληρη η καταιγίδα μπορεί να φανεί από το ραντάρ καιρού. Η δυνατή βροχή του Milton -κίτρινα και πορτοκαλί- περιβάλλει το κυκλικό του μάτι και απλώνεται σε μεγάλα τμήματα της Φλόριντα.

Ο τυφώνας Μίλτον όπως φαίνεται από το ραντάρ καιρού της Τάμπα.