Ελληνορωμαϊκά!

Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2024

Παιδεία και Ορθοδοξία ίσον Σωτηρία ( ένα μήνυμα τώρα που ανοίγουν τα σχολεία )

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Αγαπητοί φίλοι και φίλες, γονείς και κηδεμόνες, καλή αρχή του εκκλησιαστικού έτους, καλό μήνα. Σας παρακαλούμε πολύ, μην ξεχνάτε αυτά τα παιδιά αυτά της Ιεράς Επισκοπής Γκόμας και Μεγάλου Κίβου, που αντιμετωπίζουν τον πόλεμο στο Ανατολικό Κονγκό, την πείνα και τον αναλφαβητισμό. Ήδη αυτές τις μέρες τα Σχολεία θα ανοίξουν τις πόρτες τους. 
Είναι ντροπή στον αιώνα μας να υπάρχουν παιδιά που δεν ξέρουν να γράφουν και να διαβάζουν, που δεν μπορούν να υπολογίσουν και να μετρήσουν, άλλα που δεν μπορούν να γράψουν ούτε το όνομά τους!! Ο αναλφαβητισμός πλήττει ιδιαίτερα το Ανατολικό Κονγκό, με την εισβολή και τις επαναλαμβανόμενες επιθέσεις από ένοπλους αντάρτες, που δεν αφήνουν ζωή στο πέρασμά τους.

 Ολόκληροι πληθυσμοί μετακινούνται, και τα παιδιά δεν πηγαίνουν Σχολείο, λόγω της φτώχειας και της ανασφάλειας. Ας στηρίξουμε τα φτωχά και άπορα παιδιά αυτά για να πάνε Σχολείο, να πληρώσουν τα δίδακτρα του Σχολείου τους, να τελειώσουν έστω και το Δημοτικό Σχολείο. Τα παιδιά που δεν σπουδάζουν και που είναι αδρανή στρατεύονται από τους αντάρτες και στρατολογούνται σε εξεγέρσεις σε αυτόν τον ατελείωτο πόλεμο που αποδεκατίζει το Κονγκό. Ας σώσουμε αυτά τα παιδιά, ας σώσουμε τους πληθυσμούς μας, στέλνοντας αυτά τα παιδιά στο Σχολείο, βοηθώντας τα να πληρώσουν για το Σχολείο τους και να τελειώσουν τη σχολική χρονιά!!
Μητροπολίτης Γκόμας Αν Κονγκό κ.κ Τιμόθεος Ντούμπα

Περισσότερα στον ΣΥΝΔΕΣΜΟ