Ελληνορωμαϊκά!

Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2024

πλέον μπορούν να μας σκοτώσουν μέσω κινητών ; αυτό έγινε με εκατοντάδες θύματα στην Μέση Ανατολή

 φγγγ.JPGΑυτό που έγινε πριν λίγο δείχνει ότι ο  πόλεμος  φτάνει σε ένα αλλό επίπεδο ...

δεν υπάρχει ιστορικό προηγούμενο...

ο Όργουελ ωχριά μπροστά στα δολοφονικά πλάνα κάποιων..

 σύγχρονες ανθρωποκτονίες μέσω ασύρματων δικτύων επικοινωνίας , άραγε αύριο και μέσω  κινητών  τηλεφώνων  μας ;

ΣΤΩΜΕΝ καλώς 

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 


ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ 

Μια πρωτοφανής κυβερνοεπίθεση έλαβε χώρα σήμερα 17/9 στον Λίβανο, καθώς 9 Λιβανέζοι πολίτες σκοτώθηκαν και χιλιάδες ακόμη τραυματίστηκαν, όταν οι φορητές συσκευές επικοινωνίας τους εξερράγησαν στα ίδια τους τα χέρια, σύμφωνα με διεθνή και αραβικά ρεπορτάζ .

Η κυβερνοεπίθεση κατάφερε να χακάρει τις συσκευές τους, με τα ρεπορτάζ να κάνουν λόγι για πληθώρα περιστατικών σε αρκετά χωριά στο Νότιο Λίβανο, στην Μπεκάα και στα νότια προάστια της Βηρυτού.

6cbfadb4-b98d-4d18-a006-24cc5989e4e5.jpg

Οι λιβανέζικες δυνάμεις ασφαλείας επιβεβαίωσαν ότι στοχεύθηκαν συγκεκριμένοι τύποι ασύρματων συσκευών, με αρκετές πηγές να υποστηρίζουν ότι μια ισραηλινή παραβίαση προκάλεσε την έκρηξη των συσκευών.
Οι LSF (Lebanese Security Forces) κάλεσαν τους πολίτες να εκκενώσουν τους δρόμους για να επιτρέψουν τη γρήγορη και ασφαλή μεταφορά των τραυματιών με ασθενοφόρα.
Παράλληλα, το Υπουργείο Υγείας του Λιβάνου εξέδωσε επείγουσα ανακοίνωση αποκαλύπτοντας ότι μεγάλος αριθμός τραυματιών με ποικίλα επίπεδα σοβαρότητας
 μεταφέρεται σε διάφορα νοσοκομεία στις περιοχές που επλήγησαν λόγω των εκρήξεων των συσκευών.

Το Υπουργείο κάλεσε τα νοσοκομεία να βρίσκονται σε κατάσταση μέγιστου συναγερμού και πλήρους ετοιμότητας για την παροχή άμεσης επείγουσας περίθαλψης, καθώς και να διατηρούν συνεχή επικοινωνία με το υπουργείο για να διασφαλιστεί η αποτελεσματική κατανομή των τραυματιών εν μέσω της ροής περιστατικών.



Σε όλους όσους διαθέτουν ή κρατούν συσκευές δόθηκε η συμβουλή να τις κρατήσουν μακριά μέχρι να ξεκαθαριστεί η κατάσταση.
Σύμφωνα με τον Λιβανέζικο Ερυθρό Σταυρό, περισσότερα από 30 ασθενοφόρα έχουν σταλεί για να ανταποκριθούν στις συνέπειες των εκρήξεων.
Επιπλέον, 50 ασθενοφόρα έχουν τεθεί σε υψηλή ετοιμότητα στο Όρος Λίβανος και τη Βηρυτό για να στηρίξουν τις επιχειρήσεις διάσωσης.

Παρόμοιες εκρήξεις με αρκετούς τραυματίες σημειώθηκαν – μετά το αρχικό περιστατικό στη Βηρυτό – και σε άλλες περιοχές στο νότιο Λίβανο, σύμφωνα με πηγές ασφαλείας που επικαλείται το Reuters και αραβικά μέσα ενημέρωσης.

Τόσο το Al-Arabiya όσο και το Al-Jazeera, ανέφεραν πως οι εκρήξεις σημειώθηκαν στο Όρος του Λιβάνου και στο νότιο τμήμα της χώρας, ενώ κατοικοι ανέφεραν πως κράτησαν περίπου μισή ώρα.

Άλλες πληροφορίες ανεβάζουν τον αριθμό των τραυματιών σε  τουλάχιστον 2.000, ενώ ανάμεσα στους νεκρούς είναι και ο γιος του στελέχους της Χεζμπολάχ και μέλους του λιβανέζικου κοινοβουλίου Ali Ammar. ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ