Ελληνορωμαϊκά!

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024

πάει και ο Νασράλα; ΒΙΝΤΕΟ

ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ - Απειλητικό μήνυμα Ιράν: Οι δράστες της σφαγής στη Βηρυτό δεν θα μείνουν ατιμώρητοι «Αλλάζουν οι κανόνες του παιχνιδιού» ανέφερε η πρεσβεία του Ιράν στον Λίβανο 
 

Για πρώτη φορά από το ξέσπασμα του πολέμου στη Μέση Ανατολή, στόχος των χτυπημάτων είναι ο ίδιος ο θρησκευτικοπολιτικός ηγέτης της σιιτικής οργάνωσης Sayyed Hassan Nasrallah.  

κατάσταση της υγείας του ηγέτης της ένοπλης οργάνωσης του Λιβάνου εκτυλίσσεται σε απόλυτο θρίλερ, με τις μεν ισραηλινές πηγές ασφαλείας να διαρρέουν ότι ο Nasrallah έχει πέσει νεκρός, ενώ τους, δε, αξιωματούχους της Hezbollah να διαβεβαιώνουν ότι είναι καλά στην υγεία του.
Nωρίτερα, το ραδιόφωνο του ισραηλινού στρατού επεσήμανε ότι αεροσκάφη F-35 πραγματοποίησαν τις αεροπορικές επιδρομές χρησιμοποιώντας βόμβες καταφυγής.

Ο ανταποκριτής του αραβικού δικτύου Mayadeen, που πρόσκειται στη Hezbollah μετέδωσε ότι η καταστροφή που προκλήθηκε από την επίθεση "είναι καταστροφική και πολλά κτίρια ισοπεδώθηκαν και έγιναν ένα με το έδαφος", καθώς οι προσπάθειες για τον καθαρισμό των ερειπίων και την αναζήτηση επιζώντων και τραυματιών συνεχίζονται.

Περισσότερα στο ΣΥΝΔΕΣΜΟ

Μερικές ώρες μετά το κύμα επιθέσεων του Ισραήλ στη Βηρυτό, που ισοπέδωσε έξι κτίρια, δεν έχει ξεκαθαριστεί εάν ο Χασάν Νασράλα, ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, είναι ζωντανός.


Η επίθεση σημειώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής και, όπως δήλωσε ο στρατός του Ισραήλ, στόχευε το αρχηγείο της Χεζμπολάχ.


Αν και δεν έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με την τύχη του Νασράλα, λιβανέζικες πηγές αναφέρουν ότι ο Χασίμ Σάφι αλ-Ντιν, ο επικεφαλής του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Χεζμπολάχ, που θεωρείτο το «νούμερο 2» στην οργάνωση, σκοτώθηκε στα χτυπήματα.

Περισσότερα στο ΣΥΝΔΕΣΜΟ



Πηγές προσκείμενες στη Χεζμπολάχ λένε ότι ο ηγέτης της είναι καλά

Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα «είναι καλά» ανέφερε μια πηγή προσκείμενη στην οργάνωση, την οποία επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο. Το ιρανικό πρακτορείο Tasnim μετέδωσε επίσης ότι ο Νασράλα είναι «ασφαλής». Ωστόσο ένας υψηλόβαθμος Ιρανός αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας είπε στο πρακτορείο Reuters ότι η Τεχεράνη ερευνά την τύχη του Νασράλα.

Ο πρωθυπουργός του Λιβάνου Νατζίμπ Μικάτι κατηγόρησε το Ισραήλ για «πόλεμο γενοκτονίας» και σχολίασε, από τη Νέα Υόρκη όπου βρίσκεται για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ότι οι σημερινές επιθέσεις στα νότια προάστια της Βηρυτού δείχνουν ότι το Ισραήλ «δεν ενδιαφέρεται» για τις προσπάθειες κατάπαυσης του πυρός στην περιοχή.

Δεν είχαμε γνώση, λέει η Ουάσινγκτον

Εν τω μεταξύ, οι Ηνωμένες Πολιτείες ανέφεραν ότι δεν είχαν ενημερωθεί εκ των προτέρων για το ισραηλινό πλήγμα.

Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν μιλούσε με τον Ισραηλινό ομόλογό του, τον Γιόαβ Γκάλαντ, ενώ ήταν σε εξέλιξη η επιχείρηση, ανέφερε η εκπρόσωπος του Πενταγώνου.

«Οι ΗΠΑ δεν ενεπλάκησαν σε αυτήν την επιχείρηση και δεν είχαν ενημερωθεί εκ των προτέρων», είπε στους δημοσιογράφους η Σαμπρίνα Σινγκ.

Η εκπρόσωπος απέφυγε να διευκρινίσει εάν ο Γκάλαντ είπε στον Όστιν για την επιχείρηση και αν ο στόχος της ήταν όντως ο Χασάν Νασράλα. Το Πεντάγωνο δεν θέλει επίσης να κάνει «εικασίες» για την τύχη του Νασράλα.

Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ενημερώθηκε επίσης για τα πλήγματα στη Βηρυτό από τους συνεργάτες του στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας.

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ