Ελληνορωμαϊκά!

Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2024

αυτήν την στιγμή εκεί κάτω " οφθαλμός αντί οφθαλμού"

 




Τρόμος και χάος στο Ισραήλ - Hezbollah: Σφυροκόπημα με 150 ρουκέτες, ισοπέδωση Haifa – Τα πιο ισχυρά χτυπήματα από το 2006

Η Haifa του Ισραήλ έχει γίνει ερείπια από κύματα ρουκετών, περισσότερες από 150μ  και σημαντικές ζημιές στο έδαφος έχουν αποκαλυφθεί την Κυριακή (22/9), συμπεριλαμβανομένων των ισραηλινών κατοικημένων γειτονιών
Η απόσταση από τη Haifa στα σύνορα του Λιβάνου είναι περίπου 30 χιλιόμετρα ή περίπου 18 μίλια.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συγκρούσεις στα σύνορα Λιβάνου-Ισραήλ που ξέσπασαν στο πλαίσιο του πολέμου στον παλαιστινιακό θύλακα της Λωρίδας της Γάζας έχουν εκτοπίσει μέχρι στιγμής σχεδόν 100.000 Ισραηλινούς.
Ο Qassem τόνισε ότι η Hezbollah παραμένει απτόητη από τις ισραηλινές απειλές και είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει οποιεσδήποτε στρατιωτικές προκλήσεις στο μέλλον.
Κήρυξε μια νέα φάση του πολέμου με το Ισραήλ, που περιγράφεται ως «μια μάχη χωρίς τέλος και χωρίς όρια, όπου η οργάνωση θα συνεχίσει να επιτίθεται με απροσδόκητους τρόπους, χτυπώντας τον εχθρό όταν δεν θα το περιμένει».


 
Το σφυροκόπημα από 150 πυραύλους στο Βόρειο Ισραήλ και η ισοπέδωση της Haifa

Η Ηezbollah έχει εξαπολύσει συντονιοσμένη και λυσσαλέα επίθεση σε στόχους βαθιά μέσα στο Ισραήλ, σε αυτό που είναι πιθανώς το μεγαλύτερο πλήγμα από τότε που ξεκίνησε η σύγκρουση.
Η Haifa του Ισραήλ έχει καταστραφεί από κύματα ρουκετών και σημαντικές ζημιές έχουν αποκαλυφθεί την Κυριακή (22/9), συμπεριλαμβανομένων των ισραηλινών κατοικημένων γειτονιών
Η απόσταση από τη Haifa στα σύνορα του Λιβάνου είναι περίπου 30 χιλιόμετρα ή περίπου 18 μίλια.
Μέχρι στιγμής, κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης που ξεκίνησε μετά τις 7 Οκτωβρίου του περασμένου έτους, οι πύραυλοι της Ηezbollah έχουν συγκεντρωθεί σε βάθος λίγων μιλίων μέσα στο Ισραήλ.
Τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής η Hezbollah εκτόξευσε περίπου 150 ρουκέτες στο βόρειο Ισραήλ.
Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) ανέφεραν ότι οι περισσότεροι αναχαιτίστηκαν.
Αλλά βίντεο από τη Ηezbollah επιβεβαιώνουν ότι ορισμένοι πύραυλοι έπληξαν την αντιαεροπορική άμυνα, προκαλώντας καταστροφές στο έδαφος
Μια άλλη τοποθεσία, το στρατιωτικό αεροδρόμιο Ramat David, το οποίο βρίσκεται νοτιοανατολικά της Heifa, χτυπήθηκε επίσης.
Η βάση, η οποία είναι μία από τις μεγαλύτερες της χώρας, φιλοξενεί μαχητικά αεροσκάφη της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας.
Αυτά τα αντίποινα σηματοδοτούν σημαντική κλιμάκωση όσον αφορά τη στόχευση και το βεληνεκές της σιιτικής ομάδας
Οι επιθέσεις έσπειραν χάος στη Heifa και τις γύρω πόλεις, με αποτέλεσμα τουλάχιστον έναν θάνατο.
Περισσότερα στο https://www.bankingnews.gr/