Ελληνορωμαϊκά!

Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2024

" Θεέ μου και Χριστέ μου" - Οικουμενικός Πατριάρχης: «Εργαζόμαστε για την ενότητα των Εκκλησιών» ΠΟΙΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ;


ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ 

Χρήστος Καναρόπουλος στην Romfea.gr


Ιερατική Σύναξη εν μέσω του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής 22 Σεπτεμβρίου 2024 στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Λόφου Κιλκίς, την οποία συγκάλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος.

Στο Καθολικό της Ιεράς Μονής ο Παναγιώτατος ευλόγησε τους Κληρικούς που απαρτίζουν και διακονούν την Ιερά Μητρόπολη, τους απευθύνθηκε με πατρικό λόγο και παρουσίασε τις άοκνες προσπάθειες του Οικουμενικού Πατριαρχείου, στο οποίο άπαντες εργάζονται για την ενότητα και την δημιουργική συνεργασία των Εκκλησιών ώστε να έχουν όλοι μια κοινή μαρτυρία, την οποία χρειάζεται ο κόσμος.

Παρουσίασε τους Αγίους Αρχιερείς Σμύρνης και Δράμας, τον Μ. Εκκλησιάρχη π. Αέτιο, τους Διακόνους και τους λαϊκούς του συνεργάτες που τον συνοδεύουν από την αρχή της πατριαρχικής του επίσκεψης, τονίζοντας την σπουδαιότητα της διακονίας τους αλλά και τα χαρίσματά τους.

Τον Πατριάρχη του Γένος καλωσόρισε τόσο ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης του Κιλκίς, όσο και ο Ηγούμενος της ιστορικής Μονής Παν. Αρχιμ. π. Αρσένιος Ιωάννου.

Ακολούθως ενώπιων των τάφων των μακαριστών Επισκόπων που διετέλεσαν Μητροπολίτες στην Ιερά Μητρόπολη Πολυανής και Κιλκισίου ο Παναγιώτατος τέλεσε πατριαρχικό Τρισάγιο, δεόμενος για την ανάπαυση των ψυχών τους ενώ φύτεψε συμβολικά μαζί με τον οικείο Ιεράρχη ένα κυπαρίσσι.

ΠΗΓΗ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ