Ελληνορωμαϊκά!

Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2024

- μπορείς να κλέψεις το όνομα του Χριστού και να κοιμάσαι ήσυχα; - Γέροντας Εφραίμ ο Αριζονίτης


 φώτο από το fb δορυφορική άποψη της Χαλκιδικής , του ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ , της γενέτειρας μου της πάλαι ποτέ ΧΡΙΣΤΟΥΠΟΛΗΣ ( σημερινής Καβάλας ), όπου και αποβιβάστηκε ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ και σήμερα τιμάει τα 100 χρόνια από την αναγόρευση της ως Μητρόπολης των  Νέων Χωρών.

Οι ΕΛΛΗΝΕΣ είναι διαβατάρικα πουλιά στον χωροχρόνο της αιωνιότητας και της καθημερινότητας και έχουν μεγάλες ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΕΣ Ευλογίες.
 

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Δεκαετίες μοχθούμε και γράφουμε για να πούμε,  ότι πρέπει η Πόλη αυτή και η Μητρόπολη αυτή να μετονομαστεί ως ΧΡΙΣΤΟΥΠΟΛΗ και να καταστεί ΧΡΙΣΤΩΝΥΜΟΣ για να έχει όλες τις ευλογίες του ΥΠΕΡ ΠΑΝ  ΟΝΟΜΑ  ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ μας, σύμφωνα με την προς Φιλιππησίους Επιστολή του Αποστόλου Παύλου.

Οι πρόγονοι μας Βυζαντινοί Ρωμιοί γνώριζαν για αυτό έδωσαν την ονομασία αυτή στην αρχαία Νεάπολη γιατί αισθανόταν, ότι με την απόβαση εκεί του Αποστόλου Παύλου και της Συνοδείας του αποβιβάστηκε ο ίδιος  ο Θείος Λόγος, ο Ενσαρκωμένος, Εσταυρωμένος, Αναστημένος και Αναληφθείς Κύριος μας Ιησούς Χριστός ...και το έκαναν αυτό κόντρα στις τότε  αιρέσεις του μονοφυσιτισμού και της εικονομαχίας που απέρριπταν την Ανθρώπινη φύση του Κυρίου μας και φυσικά την Απεικόνιση του επηρεαζόμενοι από κρυφοεβραικές δοξασίες .

Η Πολιτεία της Χριστουπόλεως έπεσε στα χέρια των Τούρκων με προδοσία και  "κερκόπορτα" και φυσικά οι Τούρκοι την ισοπέδωσαν για να μην τους θυμίζει τον Χριστό, αλλά και εξισλάμισαν το όνομα της, λέγοντας την Καβάλα .

Η Πόλη δηλαδή  αυτή υποδουλώθηκε ως Χριστούπολη και απελευθερώθηκε ως Καβάλα και παραμένει έτσι από τους Νεοέλληνες γιατί μπορεί να φοβούνται και αυτοί τον ΧΡΙΣΤΟ; δεν το πιστεύουμε ..αλλά θεωρούμε ότι οι "χορηγοί"  δεν το θέλουν.

- μην στενοχωρείσαι θα έρθουν έτσι τα πράγματα που από ανάγκη θα πούνε όλοι, ότι η Πόλη  πρέπει  να πάρει το όνομα της , το όνομα του ΧΡΙΣΤΟΥ .
- μπορείς να κλέψεις το όνομα του Χριστού και να κοιμάσαι ήσυχα

μας είπε αδελφοί τα παραπάνω ο ίδιος ο Άγιος Γέροντας Εφραίμ ο Αριζονίτης που παρόλη την ηλικία του διάβασε το πόνημα μας  "Χριστουπόλεως Αναστήλωση"  το 2009, που του το στείλαμε και όπου ζητούσαμε να μετονομαστεί η Πολιτεία αυτή.

Με Πίστη και Ελπίδα 
Δρ.Κωνσταντίνος Βαρδάκας